Dropsy testis kirurgi

Dræbt af testiklen hos mænd - Bergmans operation.

Vores patient i dag har tilbagevendende dråbe af testiklen. For flere år siden pådrog han sig en scrotal skade, hvorefter der var en dråbe af testikelmembranerne. Han vendte sig mod kirurgerne, og han gennemgik Winckelmanns operation - en del af testikelmembranerne forblev.

Desværre fandt patienten efter et par måneder, at dræbt var ved at rekruttere. Tilsyneladende skyldtes dette, at de resterende patologisk ændrede membraner fortsatte med at producere væske. I henhold til ultralyd udført på poliklinisk basis er der tegn på en hydrocele - akkumulering af væske i testikelmembranerne.

Ved undersøgelse forstørres den venstre halvdel af pungen på grund af multikamerale dråber. Det antages fuldstændig excision af testikelmembranerne - Bergmans operation.

Operationen blev udført under rygmarvsanæstesi og varede i 20 minutter. Cirka 100 ml væske blev evakueret fra testikelmembranerne, som derefter blev fjernet. Patienten blev udskrevet hjem den næste dag efter operationen.

Bergmans operation viser en højere effektivitet i den kirurgiske behandling af patienter med døsighed af testikelmembranerne. Fjernelse af alle membraner er også en foranstaltning for at forhindre gentagelse af dråberi i testiklen..

Operationen er enkel at udføre, kræver ikke et langt ophold på hospitalet og tolereres godt af patienter. Efter operationen Patienten får antibiotika og antiinflammatoriske lægemidler i flere dage.

Flerårig dråbe af venstre testikel

Moderator: dvd-rw

Flerårig dråbe af venstre testikel

# 1 Indlæg af kent99999 Lør 13. februar 2016 17:44

Flerårig dråbe af venstre testikel

# 2 Indlæg af kent99999 på søndag 14. februar 2016 18:51

Flerårig dråbe af venstre testikel

# 3 Indlæg af Anton søndag 14. februar 2016 19:15

Lær hvordan man kan kurere prostatitis

Gendannelse starter i dag.

Detaljeret og tilgængelig om moderne metoder
diagnose og behandling af prostatasygdomme

  • - Identificering af årsagerne
  • - Undertrykkelse af infektioner i prostata
  • - Behandlingsmetoder
  • - Hvordan man ikke bliver syg igen og andre

DER ER KONTRAINDIKATIONER. RÅD MED EN SPECIALIST

Hvem har dine sønner haft operation: dræbt af testiklerne? Hvordan var det efter operationen? Kan lægen svare på mit spørgsmål?

Urologen kommer først ud 1. november, vi fik allerede besked på at komme uden kø. Kirurgen havde dagen før i går på fredag, hun følte alt, hun sagde ikke noget sådan, jeg ved bare ikke på hvilket tidspunkt dette "angiveligt" segl dukkede op, fordi. min søn lader ham ikke røre ved det. Jeg følte det først på lørdag, da jeg vaskede det

Jeg rørte bare ved testiklerne, den ene er normal, i den forstand, at testiklen er håndgribelig, og den venstre er tæt og meget større end den rigtige, så jeg ved ikke, om det er en testikel, men det var ikke sådan før (kirurgen, der opererede, sagde, at der er mere dråbe til venstre end til højre ( vi har tosidet), måske er det på en eller anden måde forbundet.

Døs af testiklen - kirurgi og dens konsekvenser

Hydrocele - urogenital patologi - akkumulering af væske mellem membranerne i testiklen, en pose fyldt med cerebrospinalvæske, der passer til testiklerne. Den eneste effektive metode til behandling af denne sygdom, som også kaldes dræbt i testiklen, er kirurgi.

Hilsen til alle! Alexander Burusov, en ekspert i herreklubben "Viva Man", skriver til dig. I dag fortsætter vi med at tale om denne ubehagelige patologi, og i denne artikel vil vi i detaljer overveje de vigtigste metoder til dens kirurgiske behandling..

Klassifikation

Den erhvervede sygdom hos mænd har en primær (udvikler sig uanset andre sygdomme) eller sekundær (en konsekvens af en hvilken som helst patologisk proces). Begge kan tage et akut eller kronisk forløb og være ensidige eller bilaterale.

I overensstemmelse med den internationale klassificering af sygdomme i X-udgaven er sygdommen opdelt i inficerede, indkapslede, uspecificerede og andre former.

Grundene

Udviklingen af ​​en akut sygdom er ledsaget af kontusion af pungen, torsion af testikler, akutte luftvejsinfektioner, katarrale processer i pungen forårsaget af gonococcus eller mycobacterium tuberculosis.

Resultatet af kronisk hydrocele er betændelse i testikel og epididymis, fjernelse af en inguinal brok, kirurgisk behandling af åreknuder og testikulære neoplasmer og nyretransplantation. Parasitteres nederlag af de inguinale lymfeknuder forhindrer udstrømning af lymfe fra testiklen og fører også til dræbende af organet.

De provokerende faktorer for udviklingen af ​​sygdommen inkluderer svære typer leverpatologi, hjerte-kar-svigt med ødemer i de nedre ekstremiteter, ascites (abdominal dropsy).

Klinisk billede

Manifestationernes intensitet skyldes sygdommens art. Det vigtigste og generelle symptom er en forstørret testikel på den berørte side.

Akut hydrocele: indtræden er pludselig med en mærkbar hævelse af organet og en kraftig sprængtsmerter, feberkondition op til 39 ° C, symptomer på forgiftning. Pungen på den berørte side er hyperemisk, den lokale temperatur øges. Hvis dropsy er opstået på baggrund af en akut inflammatorisk urogenital sygdom, bliver indholdet af membranerne purulent (pyocele), muligvis en blanding af blod (hematocele).

Den kroniske erhvervede form udvikler sig umærkeligt, akkumuleringen af ​​ekssudat forekommer langsomt, smerter udtrykkes ikke. Nogle gange er der klager over en følelse af tyngde i pungen, en stigning i testiklen i løbet af dagen og dens normalisering om natten. Smertesymptomet er svagt, der er en tyngde i pungen. I tilfælde af kommunikation (med manglende lukning af vaginalprocessen) dræbt, falder hævelsen af, når patienten ligger på ryggen.

Efterhånden som sygdommen skrider frem, øges volumenet af cerebrospinalvæske mellem membranerne, og deformation af testiklen øges. Pungen får en pære-lignende form, skubber testiklen ned og tilbage. I avancerede tilfælde kan den hævede pungen forstørres til størrelsen på en gennemsnitlig vandmelon. Deformering af pungen forstyrrer gang, skaber problemer med vandladning, seksuel kontakt, iført tøj.

Komplikationer

Resultatet af lægemiddelterapi uden kirurgi kan være: testisatrofi på grund af langvarig komprimering af blodkar, suppuration af ekssudat, brud på testikelmembranerne på grund af deres overdreven strækning, scrotal brok, ophør med sædproduktion (mandlig infertilitet), nedsat erektil funktion.

Diagnosticering

Urologen er ansvarlig for diagnosen og behandlingen. Opsamler en anamnese af livet (tilstedeværelsen af ​​akutte eller langvarige sygdomme i kønsorganet eller kirurgiske indgreb) og sygdom (når manifestationerne optrådte, hvordan de ændrede sig). Derefter fortsætter man til undersøgelse og palpation af pungen og testikler. Når man mærker hydrocelen, er overfladen glat, tæt, elastisk, svingende og smertefri og ikke klæbet til huden. Palpation af sygdomsstedet er problematisk og er kun mulig med en svag grad af dræbende.

Yderligere metoder - ultralyd (det mest informative) og diaphanoskopi - bruges til at skelne mellem hydrocele og varicocele, scrotal brok, inflammatoriske sygdomme i testiklerne, neoplasmer i testis og spermatisk snor.

Nødvendigt en undersøgelse af blod og urin udpeger ifølge indikationer en konsultation med en terapeut og en kardiolog.

Behandling

Konservativ behandling

Lægemiddelterapi af en akut (reaktiv) type dræbende på baggrund af akutte inflammatoriske eller infektionssygdomme involverer behandlingen af ​​den underliggende patologi. Antimikrobielle stoffer, syndromterapi, blodstrømningsforbedrende midler, fysisk og seksuel hvile, iført bandage. Efterhånden som kroppen kommer sig, ved normalisering af lymfe og blodgennemstrømning, vender volumenet af ekssudat tilbage til det normale. Denne variation af den pågældende sygdom er sjælden. Hvis medicinbehandling er ineffektiv, er det nødvendigt kirurgi.

Alle andre tilfælde kræver kirurgisk behandling!

Operativ behandling

Forberedelse til kirurgisk behandling inkluderer undersøgelse af blod og urin, individuelt valg af bedøvelsesmidler (anæstesi), bestemmelse af behovet for dræning. Umiddelbart før operationen er driftsfeltet forberedt - pubis og pungen barberes.

Forskellige metoder anvendes til forskellige størrelser af hydrocele. Betydningen af ​​dem alle er at forhindre genansamling af ekssudat: fjernelse af væske, resektion af organets skal og eliminering af interleaf bursa.

Der er flere muligheder for kirurgisk indgriben:

  • Winckelmanns operation. En vandsæk med testiklen fjernes i hudinsnittet, kapselvæggen skæres, frigør testiklerne, og cerebrospinalvæsken får lov til at hældes ud. Derefter vendes membranen udad med et serøst lag, hvorved dens kanter sættes bag testiklen og spermatisk snor. Testiklen synker ned i pungen, og snittet sutureres.
  • En variation af den foregående metode er Klapp-kirurgi: efter tømning af sækken vendes fascia ikke om, men sutureres omkring testiklen.
  • Operation på Lord. Testiklen fjernes ikke gennem et hudinsnit, kapselens vægge skæres og korrugeres omkring testiklen med specielle suturer. Denne teknik skader mindre nærliggende væv og blodkar..
  • En indikation for kirurgisk indgreb ifølge Bergman er en stor hydrocele, når det ikke er rationelt at forlade testikelmembranen. Efter dissektion af sækken vendes ikke skalene, men skæres ud.

Kliniske observationer og patientanmeldelser viser, at testiklen er i stand til at fungere fuldt ud, hvis dens vaginale fascia fjernes. Livskvaliteten efter operationen forbedres markant.

Komplikationer og kontraindikationer

En typisk komplikation af disse manipulationer er skrotal hævelse og betændelse i testiklen på grund af mekanisk stress under operationen. De observeres i ca. halvdelen af ​​tilfældene, kræver ikke særlig behandling og vender tilbage til normal to uger efter operationen. Men hvis den generelle tilstand forværres, febertemperatur og lokal rødme, skal du søge lægehjælp..

Mindre almindelige komplikationer er scrotalt hæmatom og blødning på grund af et lille blodkar, der ikke er blevet syet. Store blå mærker dræner, små blå mærker løser spontant.

Kontraindikationer for kirurgiske procedurer er blodkoagulationsforstyrrelser, alderdom og kroniske sygdomme i dekompensationsstadiet. I dette tilfælde anvendes alternative metoder..

Alternativ behandling

Aspiration (punktering, sugning) af den akkumulerede væske til midlertidig lindring af velvære. Proceduren kurerer ikke sygdommen, efter et stykke tid opstår et tilbagefald.

Scleroterapi - introduktion af et lægemiddel, der får membranerne til at klæbe sammen med deres efterfølgende resorption, mens frigivelsen af ​​ekssudat reduceres markant. Det udføres med foreløbig forhåbning..

Genmanipulation udføres efter 4 til 6 uger. Kuren kommer efter to eller tre sessioner. Proceduren beskadiger testikelvæv, derfor bruges den kun til behandling af ældre mænd, der har afvist kirurgisk behandling..

Postoperativ periode

Efter operationen overføres patienten til afdelingen under tilsyn af medicinsk personale for at overvåge tilstanden. Hvis resultatet er vellykket, udskilles de på dagen for operation til poliklinisk observation. Daglige forbindinger skal udføres med en steril bandage.

Stingene fjernes efter en til en og en halv uge. Til forebyggelse af infektiøse komplikationer ordineres antibiotika ifølge indikationer - smertestillende midler.

Det anbefales at anvende en forsigtig behandling i 1 - 2 måneder: Bær en understøtningsbandage eller stramme badebukser, udelukk fysisk aktivitet og seksuelle kontakter.

Vejrudsigt

Prognosen for denne sygdom er gunstig, selvom det er nødvendigt at ty til kirurgisk indgreb, der udvikles komplikationer i 2% af tilfældene, og dødsfald er ikke registreret. Hvis store og kæmpe hydroceller fjernes, kan sygdommen komme tilbage..

Døs af testiklen hos mænd: kirurgisk behandling, konsekvenser og rehabilitering

Hydrocele, eller dræt af testiklen, er en af ​​de sjældne, men stadig ubehagelige patologier i det mandlige reproduktionssystem. Dropsy er kendetegnet ved akkumulering af væske i et volumen på 30-200 ml mellem testismembranerne (testikel). Som et resultat forøges pungen i størrelse, mens der ikke er smerter, selv når du bevæger dig. I de fleste tilfælde behandles patologien hurtigt. Hvordan er den kirurgiske indgriben, og hvilke konsekvenser efter operationen af ​​dræbt hos mænd, kan vi analysere nedenfor i materialet.

Årsager til drøbelighed i testiklen

Det er vigtigt at forstå, at driften af ​​testiklen ikke er indiceret til alle mandlige patienter. Så en hydrocele, der er medfødt i en baby, forsvinder normalt af sig selv med 1,5 eller 2 år og kræver ikke kirurgisk eliminering. Samtidig er årsagerne til dannelsen af ​​patologi hos børn og voksne forskellige. Så hos nyfødte babyer dannes dråber af følgende grunde:

  • Skade på babyens pung under fødsel;
  • Dannelse af en indre kanal, hvorved mavehulen og pungen kommunikerer med hinanden;
  • Underudvikling af testamentets lymfekar i en baby.

Vigtigt: I de fleste tilfælde er dropsy-operation ikke nødvendig i disse tilfælde. Patologi observeres simpelthen, indtil den passerer på egen hånd. Kirurgi bruges kun som en sidste udvej.

Hos drenge fra 3 år og hos voksne mænd udvikler hydrocele sig af følgende grunde:

  • Tidligere kirurgiske indgreb ved varicocele eller inguinal brok;
  • Skader på pungen og testikler;
  • Godartede og ondartede formationer i testiklerne;
  • Inflammatoriske processer i testiklerne (epididymitis, orchitis osv.);
  • Filariasis (en infektiøs sygdom overført af myggebid i varme lande).

Vigtigt: testikulær hydrocele-operation er obligatorisk og presserende, hvis det samlede volumen af ​​akkumuleret væske er 50 ml eller mere. Symptomet på en sådan patologi er pungen for forstørret på den ene side og testiklen ikke palpering.

Dropsy testikelkirurgi hos mænd

Operationen til døsigt af testikel hos voksne udføres kun på et hospital (kommunalt eller kommercielt). Handlingen kan udføres ved hjælp af en af ​​flere teknikker:

  • Winckelmanns metode. I dette tilfælde dissekerer kirurgen testismembranen, fjerner væsken og vender membranen udad. Derefter sutureres stoffet i skallen i omvendt rækkefølge, og et midlertidigt gummidreneringsrør indsættes i sårets lumen.
  • Lord's teknik. Det er mindre traumatisk, da testisen i dette tilfælde ikke fjernes i sårets lumen under operationen. Orgelets skal er ganske enkelt krympet og syet. Som et resultat af denne intervention er vævene og beholderne, der omgiver testiklen, mindst påvirket..
  • Bergmans teknik. Det er indikeret med en stor ansamling af væske og med for tykke testikler. Her udfører lægen en hydrocele-operation ved at afskære membranen helt i bunden og sy dens rester med specialiserede suturer. Derefter nedsænkes testiklerne tilbage i pungen, og alt omgivende væv sys i omvendt rækkefølge..
  • Ross-metode. Her under operationen forpligter kirurgen sig til at fjerne væsken ved forsigtigt at bandage processen i området af den inguinale indre ring og derefter omhyggeligt afskære den. Drenering anbringes i skallen, og såret sutureres.

Vigtigt: hvis der er opstået en hydrocele på grund af traumer i pungen, udføres operationen ca. 2-6 måneder efter kvæstelsen. I hele denne periode observeres patologien. I de fleste tilfælde løser det sig selv..

Konsekvenser af operationen

Det er vigtigt at forstå, at drøvet af testiklen efter operationen kræver nøje observation af kirurgen, da den udførte manipulation i nogle tilfælde kan give forskellige komplikationer. De mest almindelige er:

  • Ømhed i lyskenområdet varer ca. en uge (manifesterer sig mens du går);
  • Hævelse af sømmene;
  • Forsinket udstrømning af urin;
  • Forøget kropstemperatur;
  • Betændelse i stingene og purulent udflod fra såret;
  • Nedsat libido;
  • Allergiske reaktioner på medicin.
  • Hæmatomdannelse i kirurgiområdet;
  • Nedsat generel følsomhed på siden af ​​det indre lår (antyder, at den inguinal nerv er påvirket).

Vigtigt: Efter testikulær hydrocele-operation kan der også forekomme tilbagefald. Men dette er kun muligt, hvis der blev udført en punktering for at fjerne akkumuleret væske og ikke en fuldgyldig operation.

Rehabiliteringsperiode

Rehabiliteringsperioden efter operationen er cirka 30 dage. Men for hver patient er restitutionsperioden individuel, afhængig af den generelle tilstand i kroppen, alder og egenskaber ved immunsystemet. Generelt inkluderer opsving efter hydrocele-kirurgi et antal sådanne anbefalinger og foranstaltninger:

  • Iført en steril antiseptisk bandage i en uge efter operationen med dets konstante daglige udskiftning;
  • Fjernelse af suturer fra lavsantråde en uge efter indgrebet;
  • Behandling af såroverfladen med en diamantopløsning eller manganopløsning til dannelse af et beskyttende skurv, som derefter forsvinder af sig selv;
  • Et forbud mod at tage varme bade og svømme i offentlige farvande, indtil såret er helet og et kosmetisk ar dannes;
  • Nægtelse af at have sex i en måned, indtil smertesyndromet forsvinder fuldstændigt, og såret heles;
  • Et forbud mod fysisk aktivitet med vægtløftning i en periode på op til en måned;
  • Observation hos den behandlende læge i de første seks måneder efter fjernelse af væske fra pungen.

Det er vigtigt at forstå, at selve operationen til at fjerne dræbende ikke er vanskelig og tager kun 20-30 minutter. I den postoperative periode afhænger imidlertid alt af patienten selv. Præcis overholdelse af alle anbefalinger giver dig mulighed for at undgå komplikationer og vende tilbage til din sædvanlige livsstil så hurtigt som muligt.

Sibmama - om familie, graviditet og børn

Dræbt af testiklen

  • Til siden:

Indlæg "sluge" man 16. august 2004 13:33

Så vidt jeg forstår, er dræt af testiklen almindelig hos baby drenge! Og kirurgisk indgreb er en EKSTREM FORANSTALTNING!
Vi gjorde dette, satte en ble eller en ble (eller bare et stykke af en tynd ble) under "husstanden" på en sådan måde, at den blev løftet, og den blev som sagt hævet med benene lukket!

Held og lykke, vær ikke modløs, de fleste passerer uden konsekvenser!!

Joos indlæg tirsdag 17 aug 2004 01:16

Post Swallow »Onsdag 18. august 2004 12:53

Kære Joo, det vigtigste er ikke at bekymre dig, jeg indrømmer ærligt, at jeg ikke ved noget mere end hvad jeg sagde om dette problem. Alt er vendt tilbage til det normale i løbet af året, og vi har sikkert glemt sygdommen. Jeg tror, ​​at en testikel er lidt forstørret på grund af overskydende væske, det vigtigste er, at der ikke er nogen tætninger og en skarp kontrast i størrelsen på testiklerne. Det var næsten ikke skelnen med os kun ved berøring.

Min ven havde en sag. De blev diagnosticeret med dræbende, da problemet trækkede videre, lægerne begyndte at tænke på en brok, så sagde de - gør dig klar til operationen. Spørgsmålet "så hvad er det virkelig" blev besvaret - lad os klippe det og se. Jeg anbefalede min ven til hende, der lindrer af mange lidelser. Jeg viste hende først mit barn. En ven med et barn tog en session, og alt gik væk, lægerne kastede deres hænder og glemte denne historie.

Hvis det ikke er svært for dig, kan du nå det. Jeg skriver alle detaljerede oplysninger i private meddelelser. Vær ikke doven, du bliver tilfreds, grib din bedstemor!

Jenny's Post "Fre 06. januar 2006 04:23

Indsendt af Jelena »Fre 20. oktober 2006 12:41

I en alder af 1 år og 3 måneder blev Rudiks manddom betændt, og vi vendte os til kirurgen på vagt, selvfølgelig fandt vi ikke noget forfærdeligt, det var bare et par dage at lave badet, MEN denne kirurg, der så os ud af hans hjørne, sagde, at babyen var dræbt af en testikel. bemærkede det ikke, selvom vores læger ikke er dårlige
Dette er, hvad jeg fandt på Internettet om dræbende

Hydrocele (drastisk af testiklen) er en meget almindelig barnesygdom, hvis forekomst er forbundet med tilbagevenden af ​​vaginal proces i bukhulen og akkumulering af serøs væske i dens hulrum.

Dannelsen af ​​dropsy er forbundet med en reduceret absorptionskapacitet af væggen i den vaginale proces og ufuldkommenhed af lymfeapparatet i inguinalregionen. Med barnets alder er et gradvist fald og forsvinden af ​​dråberi muligt..

Hos ældre børn og voksne er årsagerne til hydrocele traumer og betændelse. Når det slås i lysken, kan ekssudat ophobes i membranerne i sædcellene, som ikke absorberer i lang tid. I disse tilfælde taler de om en akut udviklet cyste i sædcellen..

Det kliniske billede. Dropsy er kendetegnet ved en udvidelse af halvdelen og i tilfælde af bilateral sygdom af hele pungen. Ved isoleret dråbeevne af testiklen har hævelsen en afrundet form, ved sin nedre pol bestemmes testiklen. Den kommunikerende dråberi manifesteres ved en blød elastisk dannelse af en aflang form, hvis øverste kant er håndgribelig ved den ydre lyskrone. Når du anstrenger, forøges denne formation og bliver tættere. Palpation af hævelsen er smertefri. Med ventilens natur for kommunikation med bughulen, er dræbende anspændt, kan forårsage angst hos barnet.

Behandling af dråberigt. Da selvhelbredelse i de første 2 leveår er mulig på grund af afslutningen af ​​processen med udslettelse af vaginalprocessen, udføres operationen hos børn, der er ældre end denne alder. Med isoleret og erhvervet dråbe af testikelmembranerne accepteres Winckelmanns operation generelt, hvilket består i at dissekere membranerne i det vandige hulrum og sy dem i en omvendt position omkring testiklen og epididymis. Ved kommunikation af dråbeindretning anvendes Ross-operationen, hvis formål er at stoppe kommunikationen med bughulen og skabe en udstrømning af den vandige væske. Den vaginale proces ligeres ved den indvendige inguinale ring og fjernes delvist, hvilket efterlader en åbning i testikelens egne membraner, gennem hvilke den vandige humor kommer ud og absorberes i de omgivende væv. Denne operation er enklere end Winckelmanns operation, er ikke ledsaget af traumer på testiklen og giver en god effekt. Hos børn under 2 år, i tilfælde af anstrengelse af testikelmembraner, som skaber bekymring, er brugen af ​​en punkteringsmetode til behandling indikeret. Efter evakuering af den vandige væske påføres en understøtning. Gentagen punktering udføres, når væsken ophobes. Suging af væske svækker testikelkomprimering og giver dig kun mulighed for at udsætte tidspunktet for operationen.

Hos børn under 2 år er punkteringsbehandling indikeret for spændt testikelødem af bekymring. Efter evakuering af den vandige væske påføres en understøtning. Gentagen punktering udføres, når væsken ophobes. Suging af væske svækker testikelkomprimering og giver dig mulighed for at udsætte tidspunktet for operationen.

Nu vil jeg tilmelde mig en konsultation med en specialist og beslutte, hvad jeg skal gøre næste

Tilføjet efter 3 minutter 29 sekunder:

Nå, her er mere om operationen, jeg forstår, at den er fra kategorien af ​​de enkleste

I N.F. Filatov børns multidisciplinære hospital nr. 5 kan man gennemgå en operation i henhold til programmet "En-dages operation". Klinikken fungerer på børn fra både Skt. Petersborg og regionen samt patienter fra andre byer i Rusland, SNG-lande og Europa.
For konsultation om operationen skal du først kontakte via telefon:


Efter aftale om datoen for operationen er proceduren for indlæggelse i klinikken og behandlingen som følger:
1. Kl. 7.45 om morgenen skal barnet være på klinikens indlæggelsesafdeling. Om morgenen kan du hverken spise eller drikke. Den nødvendige undersøgelse gennemføres straks (analyser, undersøgelse af specialister).

2. Et barn med forældre er i en separat afdeling, det er muligt at blive indkvarteret i deluxe-afdelinger.

3. Før operationen undersøges barnet af en anæstesiolog (hvis der kræves generel anæstesi). Anæstesi udføres ved hjælp af moderne metoder, som gør det muligt for barnet at vende tilbage til normalt liv på 2-3 timer.

4. Operationer udføres af erfarne kirurger ved hjælp af kosmetiske teknikker (ar er praktisk talt usynlige, suturer er ikke synlige, og de behøver ikke at blive fjernet).

5. I den postoperative periode opretholdes telefonkommunikation med patienten, der gives anbefalinger. Genundersøgelse, normalt påkrævet efter 4-6 dage og udføres på en hospitalsklinik af kirurgen, der udførte operationen.

Behandling af dråber i testiklen (hydrocele)

Dræbende af testiklen eller hydrocele er en sygdom, hvori der dannes et overskud af væske og fastholdes mellem arkene i den såkaldte vaginale membran i testiklen. Dette forekommer ret ofte både hos voksne mænd og i små drenge. Mængden af ​​akkumuleret væske er forskellig: fra ubetydelig (nogle få ml) til betydelig (i sjældne tilfælde - selv op til 3 liter).

Hydrocele stammer fra de græske ord hydor, som betyder vand, væske og kele, hvilket betyder hævelse, hævelse..

Drastisk af testiklen: årsager

Skelne med medfødt, erhvervet og akut vildhed i testikelmembranerne. Derudover er årsagerne til sygdommen forskellige. F.eks. Var hydrocele i det forrige århundrede oftest resultatet af gonoré..

I dag forekommer den mest almindelige hævelse i testiklerne i forbindelse med traumer. Desuden er disse kvæstelser normalt så ubetydelige, at ingen lægger vægt på dette. Efter et stykke tid efter en sådan mindre skade begynder imidlertid en komplikation: efter et par uger svulmer og sværter en af ​​halvdelerne af pungen og svækkes langsomt. Undertiden kan processen fortsætte uden smerter eller andre lidelser i flere år. Dette betyder, at der er en kronisk dræbelse i testiklen. Når størrelsen på pungen er blevet meget stor (undtagelsesvis kan det være størrelsen på et barns hoved), vises vanskeligheder med vandladning og seksuel dysfunktion.

Hydrocele kan også forekomme som en komplikation efter en nyretransplantation eller behandling af åreknuder (åreknuder i testiklen).

Læs om hvad varicocele er, og hvordan det behandles:
Testikulær revaskularisering

Den akutte form forekommer ofte på baggrund af mere alvorlige sygdomme: gonoré (purulent betændelse i urinvejene), epididymitis (betændelse i epididymis), tuberkulose.

Dræbt af testiklen hos en nyfødt

Hydrocele hos nyfødte drenge opstår, når der dannes et overskud af væske i en af ​​testikelmembranerne, hvilket tillader det at bevæge sig frit i pungen.

Denne medfødte dråbeudvikling udvikler sig, når babyen stadig er i moderens mave. Hvorfor? Det normale er nedstigningen af ​​drengens testikler i pungen gennem den inguinalskanal fra bukhulen, før babyen fødes. Efter at testiklerne er faldet ned, skal lumen dannet i bughulen være vokset. Hvis dette ikke sker, udvikles en hydrocele på grund af væske fra mavehulen..

Som regel kræves ikke behandling, og sygdommen forsvinder på egen hånd i det første år af babyens liv..

Dræbt af testiklen hos mænd

Voksne mænd står ofte over for denne sygdom på grund af:

  • traumer på pungen og (eller) testikler;
  • seksuelt overførte sygdomme (trichomoniasis, gonoré, klamydia osv.);
  • betændelse i testiklen og dens vedhæng;
  • tumorer i inguinale og bækkenlymfeknuder;
  • testikel tumorer;
  • gennemgået operation for at slippe af med varicocele (som en komplikation).

Symptomer

Det vigtigste symptom er en stigning i testikel- og pungenstørrelse. Hvis der er akkumuleret væske i skallen på den ene testikel, er dette ensidig dråbe, hvis i begge dele - bilateralt.

Hvis du trykker på hævelsesstedet, kan du let mærke testiklen, det begynder at stikke ud gennem væv i pungen. Ved en stor ansamling af væske bemærkes ubehag under bevægelse.

Hvis der er en akut form for dræbende, er mænd bekymret for konstant ømme og trækkesmerter i dette område. Den kroniske form kan være næsten asymptomatisk.

Hvad hvis ikke behandlet

I sig selv forårsager en lille ansamling af væske i testikelhulen ikke komplikationer. Det er en anden sag, hvis volumenet af orgelet er steget markant. I dette tilfælde bemærkes vanskeligheder ved bevægelse, hos mænd er vanskeligheder med seksuel aktivitet mulige.

Hvis sygdommen er fremskreden, er der desuden en risiko for brud på testikelvæggen på grund af dens gradvis udtynding. Væske fra testikelhulrummet kommer uundgåeligt ind i pungen og får det til at svulme op.

Erektil dysfunktion kan forekomme

Så de mulige alvorlige komplikationer af hydrocele er som følger:

  • erektil dysfunktion;
  • nedsat sexlyst;
  • testikulær atrofi med efterfølgende afbrydelse af sædproduktionen og mandlig infertilitet;
  • for tidlig ejakulation;
  • testikulær nekrose. Ved testikulær nekrose er kun dets fjernelse (orchiektomi) indikeret.

Selv hvis selve ødemet ikke generer dig på nogen måde, skal urologen stadig besøges for at udelukke risikoen for andre alvorlige sygdomme, som en hydrocele er mulig. Disse inkluderer: forskellige betændelser, veneriske sygdomme osv. Og det er måske slet ikke drødt, men en mere kompleks patologi (for eksempel en tumor). Hvis "noget er galt", skal du ikke udsætte - gå til lægen.

Diagnosticering

Det er ikke svært for en kompetent specialist at bestemme denne sygdom og ordinere passende behandling. Først foretager lægen en indledende undersøgelse, for endnu mere informativt indhold udføres en ultralyd af pungen. Ultralydundersøgelse giver data om mængden af ​​akkumuleret væske såvel som testikelens tilstand og dens vedhæng.

For at fastslå den nøjagtige årsag til hydrocelen lyses testiklerne også med en smal lysstråle (diaphanoskopi), så du kan se deres indre del.

Lægen kan på grundlag af resultaterne af ultralyd og diaphanoskopi ordinere yderligere test og undersøgelser.

Behandling

Den vigtigste metode til behandling af sygdommen er kirurgisk. Medicin hjælper ikke her.

Der er dog undtagelser:

  • dråberi af testiklerne hos drenge op til 1–1,5 år gamle, med dets medfødte karakter, behandles ikke ved operation;
  • hvis hydrocelen er en konsekvens af alvorlige inflammatoriske sygdomme (for eksempel gonoré, orkitis), er de de første, der behandles.

Testikelens dråbe: hvordan operationen udføres

Kirurgisk indgreb er den eneste effektive måde at behandle drastisk på testikelmembranerne. Desuden kan sådan at slippe af med dråbeudførelse udføres på følgende måder:

1) punktering (punktering) af testiklen med en speciel nål og gennem den pumpes det akkumulerede væske i membranerne. Fordele: komfort, lavt traume. Ulemper: den mest basale - 100% tilbagefald af sygdommen efter et stykke tid (for eksempel efter et par måneder);

Handlingen vil lette hydrocelen

2) Winckelmanns operation. En af teknikkerne til pålideligt at slippe af med en hydrocele. Med en sådan kirurgisk indgreb dissekerer lægen et af pladerne i den syge testikel, vender den indad og ud og syer den bag testiklen. Som et resultat bygger væske sig ikke længere op;

3) Bergmans operation. En sådan indgriben involverer at fjerne en del af den syge testikels egen membran og sy den resterende. Efter operationen bliver du nødt til at tage antibakterielle stoffer og bære en suspensor (et understøtningsbandage til pungen) i nogen tid;

4) Lord's operation. Når en hydrocele elimineres på denne måde, dissekeres den syge testikels membran, den akkumulerede væske frigives, den vaginale membran omkring testiklen "krympes" (komprimeres). På samme tid frigøres testiklen i sig selv ikke fra det omgivende væv og flyttes ikke ind i såret, hvilket reducerer traumet i dets kar og tilstødende væv.

På trods af tilstedeværelsen af ​​flere radikale (pålidelige) teknikker til at slippe af med hydrocele (ifølge Winckelmann, Bergman og Lord), er der ingen grundlæggende forskelle mellem dem. Oftest bestemmer lægen, hvordan operationen skal udføres under interventionen..

For eksempel, hvis den dråberige er betydelig, og der derfor er et overskud af membraner, er det rationelt at udføre Bergman-operationen. En anden sag er, hvis hydrocellen er gammel, så fungerer Lord ikke. På grund af stivheden på foringsrørene, vil omlægning af dem ikke give et godt æstetisk resultat..

En af de mest almindelige metoder er Winckelmanns operation, da der efter langvarig rehabilitering ikke er påkrævet, der ikke er behov for at bære en støtte. Selvom operationen udføres under generel anæstesi, vil patienten, hvis den lykkes, være i stand til at gå hjem inden for få timer.

Efter operationen er det bydende at følge alle lægens anvisninger.

Forebyggelse af hydrocele

De vigtigste metoder er som følger:

  • regelmæssig undersøgelse af kønsorganerne for eventuelle abnormiteter;
  • forebyggelse af skader på pungen, i tilfælde af skade - et rettidigt besøg hos urologen;
  • forebyggelse og rettidig behandling af onkologiske processer;
  • forebyggelse og rettidig behandling af inflammatoriske (inklusive seksuelt overførte) sygdomme.

Anmeldelser

Vi fik en sådan diagnose ved fødslen. Men operationen var ikke påkrævet, efter fem måneder var alt gået.

De blev søvnige ved fødslen af ​​deres søn, i en alder af 3 blev diagnosen fjernet. Men i børnehaven, når de blev undersøgt i en alder af 5, satte de det igen. Jeg viste min lille søn til to kirurger og en urolog, deres mening er utvetydig - en operation. De siger, at testiklen på grund af dette ikke udvikler sig godt, og at operationen ikke er vanskelig. Vi tilmeldte os en operation. Håber, at alt går godt.

Hvis læger siger, at der er behov for operation, er det bedre ikke at udsætte. Et lille barn i denne alder vil glemme alt, ellers kan han have problemer i fremtiden.

Kirurgen rådede os til at vente op til tre år. Men jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Testiklerne er for store, og under et varmt brusebad svulmer de så meget, det er skræmmende at se på. Alligevel vil jeg gå til en anden læge på konsultation. Min søn er ikke et år gammel, jeg vil ikke skade ham.

En venes nevø blev opereret i en alder af 2 år. Ja, anæstesien var generel, men den gik normalt væk. Der er allerede gået en måned, alt er fint med ham.

Vores søn var dødbringende siden fødslen. Men lægen bad os løfte testiklerne op, når vi satte bleen på. Og omkring et år var alt gået.

En vens søn havde en operation i en alder af 6. Alt gik godt.

Min søn blev opereret. Det værste var at se ham efter anæstesi, et frygteligt udseende. Generelt gik jeg ikke godt fra anæstesi, græd, det gjorde ondt. Alt er godt nu, intet generer.

Hydrocele-operation: hvilken metode man skal vælge

Der er konservative metoder til behandling af hydrocele, men kun kirurgi kan helt løse problemet. I øjeblikket bruges adskillige effektive metoder til eliminering af testikel-dråbeevne. Operationen hører ikke til kategorien komplekse og er i stand til at redde en mand fra en ubehagelig sygdom uden sundhedsrisiko.

Kirurgisk behandling af hydrocele

Ved hydrocele (dråbevis i testiklen) akkumuleres overskydende væske mellem testiklens membraner. Arten og volumen af ​​denne væske kan variere..

Sygdommen kan forekomme hos drenge i det første leveår eller hos voksne mellem 20 og 40 år.

Forekommer ved fødslen hos ca. 10-15% af drenge, men løser uden behandling i de første måneder af livet.

Med en hydrocele akkumuleres væske mellem testiklens membraner

Hos unge og mænd anvendes der i nærvær af en lille hydrocele: konservativ behandling:

  • lægemiddelterapi;
  • en punktering, der fjerner væske fra testiklen;
  • brugen af ​​en suspensor (en bandage til pungen).

Hvis konservativ behandling ikke hjælper eller giver en midlertidig virkning, ordineres en kirurgisk operation.

Handlingen til eliminering af hydrocelen udføres på ambulant basis og kræver ikke hospitalisering.

Indikationer for operation

Komplikationer, hvor operationen er ordineret uden fejl:

  • alvorlig smerte i testiklen;
  • nedsat seksuel funktion;
  • tilstedeværelsen af ​​en inguinal brok;
  • Sekundær hydrocele forårsaget af testikel torsion eller kræft
  • stor testikel dråberig.

Smerter i pungen er et alarmerende signal for en mand, hvor han haster med at konsultere en læge.

Med udviklingen af ​​hydrocele hos drenge under to år udføres kirurgisk behandling ikke, forventende taktik anvendes. Ofte i denne alder forsvinder tegnene på patologi alene..

Når der dannes en hydrocele hos babyer, bliver operationen ikke brugt, testiklen kan blive forsvundet af sig selv

Hvis symptomerne på hydrocele vedvarer hos et barn under to år, anvendes lægemiddelterapi i 3-4 måneder. Hvis det er ineffektivt, anbefales kirurgisk indgreb..

Hos voksne forsvinder dråberi normalt ikke af sig selv, det har en tendens til at skride frem.

Er det muligt at annullere handlingen

Ofte nægter voksne mænd eller forældre til unge patienter at gennemgå en operation på trods af lægens anbefalinger. Men det skal huskes, at i en forsømt tilstand forårsager en hydrocele alvorlige komplikationer:

  • hæmatocele - ophobning af blod mellem testikelmembranerne;
  • piocele - dannelse af pus under vaginalmembranen, rødme og betændelse i pungen opstår, symptomer på kropsintoksikation vises (høj feber, kvalme, opkast), sygdommen kan sprede sig til sunde organer;
  • brud på hydrocelen, hvis et stort volumen af ​​væske er akkumuleret mellem testiklens membraner;
  • forekomsten af ​​sten i den akkumulerede væske.

Rettidig kirurgisk behandling vil holde patienten sund og forhindre udvikling af komplikationer.

Typer af kirurgisk indgreb

Hydrocele-kirurgi udføres på to hovedmåder:

  • med et snit (klassisk operation);
  • med punkteringer (minimalt invasive interventioner). Med et minimalt invasivt indgreb sker adgang til det opererede område gennem punkteringer i mavevæggen

Valget af driftsmetode udføres efter en komplet medicinsk undersøgelse og afhænger af faktorer:

  • patientens generelle fysiske tilstand;
  • volumenet af akkumuleret væske mellem testikelmembranerne;
  • patientens alder;
  • tilstedeværelse eller fravær af kontraindikationer.

Funktioner ved anæstesi

Under operationen hos børn bruges generel anæstesi, som påvirker funktionen af ​​centralnervesystemet og slukker for barnets bevidsthed i en bestemt periode. Generel anæstesi er af to typer:

  • inhalation, hvor en blanding af gasser kommer ind i luftvejene fra en speciel maske, falder patienten i søvn 30-40 sekunder efter starten af ​​anæstesien;
  • parenteral, når lægemidlet injiceres gennem et kateter, der er indsat i en blodåre.

Injektioner hos børn forårsager normalt panik. For at forhindre en stressende situation for et barn bruges ofte en kombineret version af anæstesi:

  1. Først påføres kortvarig inhalationsanæstesi.
  2. Når babyen falder i søvn, påføres intravenøs anæstesi, hvilket gør smertelindring mere effektiv..
Takket være brugen af ​​generel anæstesi forårsager operationen ikke psykologisk traumer for barnet

I hele operationen overvåges barnets hjertefrekvens og blodtryk.

Ved operation på voksne patienter bruges lokalbedøvelse:

  1. Et anæstetikum injiceres subkutant i det område, hvor vævet vil blive skåret.
  2. Ved hjælp af anæstetiske injektioner bedøves tykkelsen af ​​sædcellerne, de laterale, anteriore og bageste overflader af pungen..

Den mest almindeligt anvendte løsning til lokalbedøvelse er Novocaine.

Novocaine er det mest almindelige stof, der bruges til lokalbedøvelse

Generelle kontraindikationer

Kirurgisk indgriben udføres ikke, hvis patienten har helbredsproblemer:

  • akutte inflammatoriske processer;
  • forværrede kroniske sygdomme;
  • dårlig blodkoagulation.

Hvis der anvendes generel anæstesi under operationen, tages følgende afvigelser fra normen med i betragtning:

  • forstyrrelse af det kardiovaskulære system;
  • lungesygdom;
  • neurologiske sygdomme.

Forberedende fase

Resultatet af operationen afhænger i vid udstrækning af den korrekte forberedelse af patienten. For at afklare diagnosen og identificere mulige patologier gennemgår patienten en grundig medicinsk undersøgelse.

Undersøgelser, der udføres før operationen inkluderer:

  • generel blodanalyse;
  • biokemisk blodprøve;
  • generel urinanalyse;
  • elektrokardiogram;
  • røntgenbillede af brystet;
  • palpation af testiklerne - ved hjælp af palpation kan lægen bestemme typen af ​​hydrocele, udviklingsfasen af ​​sygdommen;
  • diaphanoskopi - en visuel undersøgelse af pungen ved hjælp af en særlig lommelygte udført af en urolog; Diaphanoskopi - transillumination med en smal lysstråle omkring huden
  • ultralydundersøgelse af pungen, ved hjælp af hvilken væskemængden i testiklen bestemmes, undersøges vedhængene; Ved hjælp af ultralyd kan du bestemme mængden af ​​væske akkumuleret mellem testikelmembranerne
  • magnetisk resonansafbildning af de ydre kønsorganer (udført hvis der er mistanke om afvigelser i deres struktur).

Krav til en voksen patient inden operation ved brug af lokalbedøvelse:

  • barbere hår i lyskeområdet;
  • tag ikke alkohol i 24 timer før operationen;
  • 4 timer før operationen skal du stoppe med at tage væske og mad;
  • tøm blæren, før proceduren startes.

Forberedelse af små børn til operation ved anvendelse af generel anæstesi udføres som følger:

  • Når en baby ammes, skal det sidste måltid indtages senest 6 timer før operationen. For børn, der leveres på flaske, øges tidsintervallet til otte timer.
  • 4 timer før operationen starter, stopper barnets indtagelse af væske.

Traditionelle kirurgiske procedurer

Der er flere metoder til at udføre operationer til eliminering af hydrocele..

Ross-metode

Ross's metode bruges til medfødt kommunikation af dræbt testikel hos børn.

Ved ufuldstændig lukning af processus vaginalis dannes en kommunikerende dråbe af testiklen

Under intrauterin udvikling dannes testiklen i den retroperitoneale region. Langs den vaginale proces bevæger den sig fra bughulen til pungen. Med den normale udvikling af forplantningssystemet, når barnet fødes, lukkes den vaginale proces helt. Hvis lukningsprocessen overtrædes, er der en kommunikerende dræbende af testiklen.

Den eneste kontraindikation for Ross-operation er dårlig blodkoagulation.

Operationens vigtigste opgaver:

  • eliminere kanalen mellem bughulen og testiklen;
  • skab optimale betingelser for udstrømning af væske fra pungen.

Den kirurgiske procedure består af følgende stadier:

  1. Huden skæres i lysken.
  2. En faset dissektion af pungen væv udføres.
  3. Kirurgen adskiller sædcellene og tager den derefter sammen med testiklen ud af såret. Operationsstadiet, hvor testikel og spermatisk ledning fjernes fra såret
  4. Processus vaginalis skiller sig ud. Det er bandaget to steder. Den del af tillægget, der er placeret mellem ligeringsstederne, er udskåret. Trin i operationen, hvor processen med vaginal afladning finder sted
  5. Der laves et hul i testikelskallen, gennem hvilken væske vil strømme.
  6. Testikel og spermatisk snor vender tilbage til pungen.
  7. En søm laves på snitstedet.
  8. Såret lukkes med en steril bandage.

Ross-proceduren varer 30-40 minutter. Efter operationen er barnet på hospitalet i 10-12 timer. Yderligere rehabilitering finder sted hjemme under opsyn af en lokal børnelæge.

Winkelmann operation

Den mest almindelige metode til eliminering af en hydrocele er Winckelmanns operation. Det bruges til voksne og børn med en lille dråbe af testiklen uden ledsagende komplikationer.

Kontraindikationer for kirurgisk indgreb:

  • et stort volumen væske akkumuleret mellem testikelmembranerne;
  • tilstedeværelsen af ​​en inguinal eller navlebrok;
  • torsion af spermatisk ledning.
  1. Huden på den anteriore overflade af den berørte del af pungen skæres. Længden på udskæringen kan variere fra 3 til 8 centimeter.
  2. Uden at gå ud over hudens snit dissekeres testikelkappen.
  3. Med en injektionssprøjte gennemtrænges vandsækken, og væsken fjernes. Fjern overskydende væske fra området med hydrocele med en sprøjte
  4. Testiklen fjernes fra pungen. Den dissekerede skal vendes indvendigt og ud. Testiklen undersøges visuelt og ved palpering. Hvis der findes alvorlige patologier, kan den fjernes. Et sådant muligt resultat af operationen diskuteres altid med patienten på en foreløbig konsultation..
  5. Kanterne på skallen vikles bag testikel og sædkoord, forbundet med afbragte suturer.
  6. Testiklen anbringes i pungen. Såret sutureres.
  7. En trykbinding påføres pungen for at holde testiklerne i en hævet position.

Winkelmanns operation er klassificeret som traumatisk og kan ledsages af komplikationer:

  • krænkelse af lymfeudstrømning;
  • udvikling af testikelbetændelse (orkitis);
  • dannelse af hæmatomer i det opererede område;
  • brud på blodkar.

Fordelen ved metoden er det komplette fravær af gentagelse af sygdommen. Den anvendte metode til sutur af testikelmembranerne udelukker yderligere akkumulering af væske.

Kirurgisk intervention ved Bergman-metoden

Bergmans teknik bruges til børn og voksne med døsigt af testiklen af ​​betydelig størrelse.

  1. Man får adgang til testiklen gennem et snit i pungen.
  2. Testiklen fjernes fra pungen. En sprøjte bruges til at fjerne væske.
  3. Vaginalmembranen dissekeres og fjernes delvist.
  4. Kanterne på vaginalmembranen er syet.
  5. Testiklen vender tilbage til sin plads. En sutur påføres snitstedet.
  6. Såret lukkes med en steril bandage.

Bergmans operation er en effektiv måde at behandle dræbt. Med en stor mængde ødem eller komplikationer er det kun denne metode, der garanterer resultatet..

Eliminering af hydrocele ved hjælp af Herrens teknik

Herrens teknik bruges, når man betjener en lille hydrocele.

Fordelene ved den anvendte metode:

  • operationens lave invasivitet (Lord's teknik eliminerer praktisk talt risikoen for skade på blod og lymfekar);
  • muligheden for at bruge metoden til patienter med dårlig blodkoagulation.

Ulemper ved Lord's måde:

  • ikke brugt til stor hydrocele;
  • høje omkostninger ved operationen.

Under operationen efter Herrens teknik trækkes testiklen ikke ud i såret, hvilket forhindrer nedsat blodcirkulation i pungen.

Kirurgisk teknik:

  1. Lokalbedøvelse udført.
  2. Pungen af ​​huden skæres. Snittet er 4–5 centimeter langt. Inden i hudinsnittet skæres vævene i lag til vaginalmembranen.
  3. Vaginalmembranen gennemboreres, væsken fjernes.
  4. Der laves et snit i vaginalmembranen. Otte korrugerede sømme påføres huset.
    Otte sting påføres omkring vaginalmembranen
  5. Pungen af ​​huden er syet.
  6. En antiseptisk bandage påføres såret.

Tabel: sandsynligheden for at udvikle komplikationer efter anvendelse af forskellige metoder til eliminering af hydrocele

Eventuelle komplikationer efter operationenWinkelmann operationBergmans teknikHerrens måde
Hævelse af pungen48,4%42,3%11,9%
Scrotalt hæmatom7,8%11,5%0%
Suppuration af såret3,1%7,6%0%

Minimalt invasiv kirurgi

Kirurgi er "guldstandarden" til hydrocele-behandling. Imidlertid er moderne medicin i konstant udvikling, nye metoder til indgriben vises, hvis anvendelse reducerer sandsynligheden for bivirkninger..

Endoskopisk scleroterapi

Scleroterapi er en atraumatisk metode til behandling af hydrocele. Dets essens ligger i introduktionen til hulrummet i hydrocelen af ​​specielle stoffer - sklerosanter - som forårsager ændringer, med andre ord, rynker i den ekspanderede testikelmembran.

Følgende stoffer anvendes som sclerosant:

  • Tetracyclin. Fordelen er lave omkostninger. Ulemper - hyppige tilbagefald af dræt af testiklen, høj risiko for komplikationer. I øjeblikket sjældent brugt.
  • Polidocanol-opløsning. Behandlingssucces med dette sclerosant overstiger 95%.
  • Fibrinlim. Betraktes som den sikreste sclerosant, men bruges sjældent på grund af dets høje omkostninger.
  • OKV-432. Forårsager sjældent sygdomsforekomst, men kan forårsage betændelse og feber.
  • kort rehabiliteringsperiode;
  • fremragende kosmetisk effekt;
  • sjældne tilbagefald (2-3%);
  • lave omkostninger ved proceduren.

På trods af fordelene ved scleroterapi har metoden også betydelige ulemper:

  • Påvirker negativt reproduktionsfunktionen. I denne henseende bruges det ikke til børn og unge såvel som til mænd, der planlægger at have afkom..
  • Ikke brugt til at eliminere stor hydrocele.
  • Kan ikke bruges til at behandle kommunikerende hydrocele, hvor et skleroserende stof kan komme ind i maven.
  • Komplikationer kan udvikles efter proceduren (svær smertsyndrom, forhøjet kropstemperatur).

Scleroterapi teknik:

  1. Pungen af ​​huden dæmpes med lokalbedøvelse.
  2. Spitz gennemborer huden på pungen, nålen indsættes i hulrummet i hydrocelen.
  3. Den akkumulerede væske fjernes.
  4. En speciel opløsning (sclerosant) indsprøjtes i området hydrocele, hvor påvirkning af testikelmembranerne bliver betændt. Derefter krymper de og ar, hydrocelens hulrum forsvinder. Sclerosant indsprøjtes i området hydrocele med en sprøjte

En time efter afslutningen af ​​proceduren forlader patienten hospitalet.

Mængden af ​​anvendt sclerosant afhænger af størrelsen på hydrocelen: jo større volumen af ​​testikelens dråbe, jo flere stoffer injiceres.

Laparoskopi til hydrocele

Laparoskopisk kirurgi bruges:

  • med bilateral hydrocele;
  • med ensidig hydrocele med komplikationer (tilstedeværelse af en navlestræk eller inguinal brok, vridning af sædcellerne).

Adgang til testikelets dråbeområde er gennem adskillige punkteringer i bugvæggen. Driftsprocessen overvåges ved hjælp af videoudstyr.

Under operationen er kirurgens manipulationer synlige på skærmen

Ved voksen laparoskopi anvendes lokalbedøvelse. Børn opereres under generel anæstesi.

Faser af operation:

  1. Et laparoskop indsættes gennem navlens ring.
  2. Der laves adskillige punkteringer i den forreste abdominalvæg, hvor trocars indsættes. Gennem dem introduceres de nødvendige laparoskopiske instrumenter.
    Trocars - hule rør, gennem hvilke kirurgiske instrumenter kan få adgang til det opererede område
  3. Der udføres en punktering af vaginalmembranen, væsken fra området med hydrocelen fjernes.
  4. Sting placeres omkring processus vaginalis.
  5. Fjernelse af laparoskopiske instrumenter.
  6. En antiseptisk bandage påføres punkteringsstederne.

Fordele ved laparoskopisk intervention:

  • fremragende kosmetisk effekt;
  • intet smertesyndrom efter operation;
  • kort gendannelsesperiode.

Ulempen ved denne metode er de høje omkostninger ved operationen.

Genopretningsperiode efter operationen

Grundlæggende regler for vellykket rehabilitering:

  • De første to dage efter operationen observeres sengeleje. Lig ikke på din mave, dette kan føre til personskade.
  • I løbet af måneden er det forbudt at løfte vægte, aktivt spille sport, besøge saunaen og poolen.
  • Det intime liv genoptages to uger efter operationen.
  • Postoperativ medicinsk undersøgelse udføres i henhold til den tidsplan, der er fastlagt af lægen.

Følgende punkter tages i betragtning ved pleje af et sår:

  • i to dage kan såret ikke befugtes;
  • en steril bandage skal ændres, når den bliver beskidt;
  • snitstedet skal behandles med antiseptiske midler (betadin, furacilin);
  • 5 dage efter operationen skal du fjerne den sterile bandage og lade såret være åbent.

Alarmerende tegn, hvor du hurtigt skal konsultere din læge:

  • høj kropstemperatur;
  • alvorlig smerte i pungen;
  • alvorligt testikelødem;
  • betændelse i det postoperative sår.

Fuld genopretning af kroppen finder sted 3-4 uger efter operationen.

Anmeldelser

Jeg skrev allerede mere end én gang, at vi blev opereret for dræbende. Jeg fortæller dig, hvordan det var med os. Operationen var planlagt til 9 am, og vi ankom hospitalet tidligt nok. Du må ikke spise eller drikke noget inden operationen. På grund af nogle problemer blev operationen forsinket i tilstrækkelig tid. Og hele denne tid underholdt vi barnet så godt vi kunne. Babyen var tørstig, og det er sandsynligvis den sværeste ting. Det er svært at benægte ham dette. Mens de ventede på deres tur, var de i bedringslokalet. Set nok rædsler der. Da det var vores tur, gav sygeplejersken en injektion, og babyen blev ført på en gurney til operationsstuen. Operationen varede i ca. 30 minutter, men på samme tid blev vores phimosis korrigeret. De gik væk fra anæstesi uden problemer. Vi tilbragte 2 timer i afdelingen og gik hjem. Hjemme kørte Egor næsten))) Den 7.-10. Dag blev stingene fjernet. Bare rolig, alt går fint med dig!

navle

https://eva.ru/forum/topic/messages/2251975.htm?print=true

Vi kommunikerede dråbe af den rigtige testikel. Fra 3-årsalderen blev de observeret på Mary Magdalene Hospital ved Vladimir Georgievich Kritsuk. Jeg ønskede virkelig ikke at blive opereret, de forsinkede indtil 5 år i håb om, at det ville gå. Det faldt, men gik ikke forbi. Derefter konsulterede de også på Pediatric Academy med Sosnin, de sagde, at operationen ikke kunne undgås.

Proceduren er som følger. Den første dag - vi blev optaget, talt med anæstesiolog, undersøgt af institutlederen. Den anden dag - operationen var omkring kl. 11, de sagde ikke at spise eller drikke noget om morgenen. I afdelingen giver de en beroligende injektion (men dette er noget, vi måske ikke får nogen). Derefter skal du stribe barnet nøgen. De fører ham væk på en gurney, indpakket i et tæppe. Anæstesi i operationsstuen er maskeret ("Deuteronomi"), barnet har ikke en følelse af kvælning, han falder simpelthen i søvn (hun spurgte hende alt). Hele operationen varede i 25 minutter, opdagede jeg. Derefter bringer de ham også indpakket i et tæppe. Vågnede 40 minutter senere. Jeg forsøgte straks at rejse mig. En naturlig reaktion på anæstesi - temperaturen steg til 37,5. Efter ca. 2 timer sov jeg. Om aftenen løb jeg allerede rundt om afdelingen med drengene. Næppe holdt tilbage. Det gjorde ikke meget vondt, når man gik, kun alle gangers gang var som ”en sømand vandret i land”, eller som sygeplejerskerne kaldte dem ”kavalerister”. Tilsyneladende værner de det rent instinktivt. Den tredje dag - hvis der ikke er nogen alvorlig hævelse, får de lov til at gå hjem. Derefter efter min mening den syvende dag et besøg hos lægen for en undersøgelse. Det er umuligt at våde såret før netop denne undersøgelse. Derefter fra den fysiske ry er tilbagetrækningen stor i 1 måned. Operationen var abdominal, på dette hospital tror de, at det er bedre end laparoskopi. Sømmen er meget lille, både intern og kosmetisk. Ingen sømme skal fjernes. Efter operationen er der gået 3 uger, suturen er næsten helet, vi går allerede i haven. Jeg prøvede at skrive i detaljer, fordi jeg selv var meget bange, nu vil min oplevelse hjælpe nogen.

ankamed

http://2006-2009.littleone.ru/archive/index.php/t-99529.html

At behandle en hydrocele med kirurgi eller afvise en operation - kun patienten selv kan bestemme. Men tvivl om denne situation giver ingen mening: operationen er enkel at udføre, har været praktiseret i lang tid og udføres på et højt niveau. Ved afvisning af kirurgisk pleje udsætter patienten sit helbred for fare og reducerer bevidst kvaliteten af ​​det senere liv.