Tarmkræft.

Når det kommer til enhver form for kræft, især mave eller tarme, er den nemmeste måde at skifte pilene til den forkerte diæt, rådgive sult, eller en rå maddiæt eller spiret hvede om morgenen eller ni kilometer maraton... Det er vanskeligt at acceptere den bitre sandhed: i de fleste tilfælde er kræft urimelig, uforklarlig "sammenbrud". Vi kan ikke kontrollere vores genetik eller vores miljø. Men vi kan videregive screeningen til tiden. Vi taler med patienten Alla Metlenko og endoskopisk diagnostiklæge Natalya Nagorskaya om, hvordan man accepterer kræft med hovedet højt, og hvorfor koloskopi er så vigtigt. Den fælles cyklus med "Lode" dedikeret til onkologi fortsætter.

"Jeg falder ikke i nogen pessimisme"

Alla Metlenko taler om kræft tilfældigt som en forkølelse. Hvis vi pludselig besluttede at arrangere en konkurrence i munterhed eller, som psykologer siger, vitalitet, ville Alla bestemt ikke stå uden medalje. For øvrig giver hun dette interview direkte fra hospitalets afdeling under kemoterapi, hvor hun har tid til at smide vittigheder med sygeplejerskerne..

- Jeg ligger lige nu under et drypp og tænker: hvad tid skal jeg spilde på? Jeg taler på samme tid med journalister (griner. - Ca. Onliner).

- Hvordan vidste du, at du har tarmkræft? Der var nogle symptomer?

- Jeg vidste i lang tid, at der var noget galt med tarmen. Selvfølgelig var det nødvendigt at tage sig af sundheden tidligere. I ikke bare uger, men i et halvt år, havde jeg problemer med en stol. Men der var ingen smerter. Faktum er, at kræft begynder smertefrit. Så var der skarpe smerter på højre side, svarende til blindtarmbetændelse. Men det stak og stoppede. Jeg gik ikke noget sted, jeg trak alt. Men da jeg så blod i afføringen, løb jeg til lægerne.

Hvad er vigtigt at vide om mig? Jeg er 50 år gammel, og i de sidste syv af dem har jeg arbejdet som socialarbejder. Jeg bor i Brest. Jeg har et andet ægteskab, den ældste datter er 26, den yngste er 8. Så jeg har ikke kun en positiv hjemme, men en rigtig livsmotor. Så jeg er nødt til at komme ud! At leve videre. Jeg falder ikke i nogen pessimisme.

Så da jeg kom til lægen, blev jeg sendt til rektosigmoskopi - en endoskopisk undersøgelse af endetarmen. Fundet en neoplasma. Lægen sagde straks: "Forsink ikke, gå til onkologen." Jeg gik. Det var i maj. Jeg blev straks optaget i onkologisk dispensær, kiggede på endoskopiske prøver og sendte mig til strålebehandling - 25 sessioner. Men dynamikken var negativ. Processen gik ikke som lægerne forventede. Læsionerne har spredt sig til livmoderen og leveren. I september blev jeg opereret: livmoderen, en tumor i endetarmen og to foci i leveren blev fjernet. Efter operationen blev jeg sendt til kemoterapi: I to dage "drypper de", nat og dag, derefter hviler jeg i 12 dage, og derefter igen dropper. Og så seks gange. Jeg er på min fjerde runde med kemoterapi lige nu.

- Og hvordan tolererer du "kemi"?

- Du ved det, normalt. Især sammenlignet med andre patienter. Selvom den kemiske sammensætning af dråber er forskellig for alle, er det vanskeligt at bedømme her... Ja, der er kvalme, svaghed. Stolen skifter. Ømme smerter, hvor de opereres. Men alt dette er tåleligt. Bøde. Naturligvis prøver jeg at spise, fordi næringsstoffer er nødvendige, og under "kemi" forsvinder appetitten.

- Måltider efter operation måtte ændres?

- Ja selvfølgelig. Lægen sagde, at du kan spise hvad som helst, men jeg er i diæt. Jeg krydsede den stegte osv. Først nu begyndte jeg at spise noget tungere - for eksempel en pandekage. Og det tilladte jeg ikke: kun fisk, alt kogt eller bagt. Jeg prøvede ikke at belaste tarmen. Efter "kemi" skal du gendanne styrke. Blot ti dage - og jeg vil "dryppe" igen. Så jeg køber frugt og prøver at spise.

- Specialister i onkodietologi siger, at det er psykologisk vanskeligt for patienter at spise under behandlingen: Behovet for at spise bliver en slags tortur. Påvirkede det dig?

- Ja, det var inden for en måned efter operationen. Tung. Selv for at spise et stykke fisk... Det ser ud til, at du ved, hvad du har brug for, du tvinger dig selv gennem magt... Men så gik det forbi. Jeg bemærkede, at efter "kemi" følte jeg ikke at spise overhovedet i tre dage, og derefter kom min appetit tilbage. Gå og spis.

- Et lille barn, der har brug for opmærksomhed, venter på dig derhjemme. Hvordan håndterer du denne belastning??

- Tomochka er allerede 8 år gammel, hun går i anden klasse. Tværtimod kommer hun og siger: "Mor, hvordan kan jeg hjælpe dig?" Den ældste datter kommer og hjælper rundt i huset. Og når et par dage efter "kemi" går, styrer jeg mig allerede - jeg laver mad, jeg gør rengøringen.

Tom er en uafhængig pige. Jeg sagde ikke til hende, at jeg havde kræft. Jeg siger bare: "Jeg er syg, jeg skal til hospitalet, jeg vil være væk i to dage." Forbereder. Min datter forstår, at det er svært for mig, ved, hvor det gør ondt, hun så mit postoperative sting. Men jeg giver ikke andre detaljer. Så det er okay. Tom er fantastisk! Assistent.

- Da du hørte din diagnose - "kræft", var der en følelse af frygt eller chok?

- Du ved, alle siger chok og chok. Og jeg accepterede let dette, fordi jeg observerede ændringer i kroppen og vidste, at der var et problem. Resultaterne af endoskopien blev givet til mig i laboratoriet, jeg spurgte: "Er kræften bekræftet?" De sagde: "Ja." Sådan lærte jeg lige om diagnosen. På onkologicentret fortalte lægen mig: ”Ja, resultaterne er bekræftet. Det er en ondartet tumor. " Og jeg var ikke bange. Jeg tog det på denne måde: sygdom og sygdom. Hvad vil du gøre? Det er nødvendigt at blive behandlet. Jeg kan huske, at en ven kom til mig: "Åh, jeg er bange!" Jeg havde ikke panik.

Sygdommen skal forsøges at helbrede. Jeg går videre og ved, at jeg har brug for denne behandling, og at den vil hjælpe. Sådan her. Med sådanne tanker fortsætter jeg med at leve (smil. - Ca. Onliner). Jeg lever og glæder mig hver dag.

- Læger siger, at kræft i de fleste tilfælde er en urimelig, uforklarlig "sammenbrud." Har du svar på spørgsmålet, hvorfor kræft skete med dig??

- Jeg spildte min fortid og tænkte: hvorfor netop tarmkræft og hvorfor mig? Måske var maden ikke den mest korrekte? Eller for meget stress de sidste fem år - derhjemme, på arbejdet? Hvor nervøs jeg var! I sidste ende kom jeg til følgende konklusion: hver person har kræftceller, men de "vågner op", når immuniteten forværres, stress øges. Et svagt punkt bliver ramt. I mit tilfælde er det tarmene. Her ramte kræften ham. Jeg synes, jeg burde have forudset dette...

- Kræft ændrede dig?

- Kompleks problem. Jeg plejede at have lav selvtillid, men nu prøver jeg at passe på mig selv, fortryde, værdsætte. Men der er også en ulempe: Jeg blev mere kvidsom, nervøs, sindende. Jeg ser på min mand - intet ændrer sig for en person. Måske går han dybt inde? Men hvorfor vises det ikke? Jeg vil så gerne have, at han viser sine oplevelser...

- Vi lever i en verden, hvor onkofobi hersker. Meget sjældne hviderussere har modet til at fortælle, at de har kræft. Hvorfor accepterede du at tale åbent om dette?

- Projektet ”Jeg elsker livet” er blevet vigtigt for mig - deltagelse i en fotosession under hashtaggen #naderemrakusraku med andre piger. Jeg kunne ikke engang forestille mig, at dette ville ske. Min ven overtalte mig. Jeg rakte ud til disse mennesker, som ikke bliver modløse. Pigerne og jeg var sammen, og det løftede min ånd. I dag accepterer jeg verden som den er, inklusive min diagnose. Efter tre kurser i "kemi" viste MR, at dynamikken er god. Vi skal fortsætte. Så forby Gud endnu tre kurser - og alt vil være i orden. Kræftkapitel i mit liv slutter. Kun observation fra læger vil være tilbage.

Du ved, der er mange tilfælde, hvor sygdommen går tilbage og en livslang remission begynder. Og vi er nødt til at tale om det. Måske vil nogen læse min samtale og give fordel. det håber jeg.

"Gør undersøgelsen 20 år tidligere, og ved 40 år vil læger fange polyppen, der kan blive kræft ved 60 år"

Med Natalia Nagorskaya, endoskopist, leder af endoskopiafdelingen i Lode Medical Center, taler vi om utilsigtet og naturligt i kræfthistorie.

- Repræsentanter for sundhedsministeriet annoncerede statistikkerne for 2018: hvis vi fjerner kønsopdelingen (brystkræft hos kvinder og prostatakræft hos mænd), er den mest almindelige i Hviderusland kolorektal kræft. Situationen er unik sammenlignet med nabolandene. Hvor får vi så mange tarmsvulster??

- For det første er manglen på bevidsthed blandt patienter. For det andet er kontrol af tarmene en temmelig kompliceret undersøgelse. Der er en opfattelse blandt folk om, at det er smertefuldt, ubehageligt. For det tredje kræver en sådan procedure særlig træning. I dag besluttede jeg mig og gik straks for at tjekke det - det fungerer ikke. En person skal modnes, forberede sig (følge en diæt i flere dage, tage et lægemiddel, der renser tarmen, på undersøgelsesdagen - fuldstændig sult), og så videre. Måske i alt dette ligger delvist svaret på, hvorfor undersøgelsen og følgelig diagnosen på et tidligt, "precancerous" stadium ikke forekommer. Lad os sige, at en person har klager og er klar til at gennemgå en koloskopi med det samme. Men mens han finder ud af, hvor han skal gøre det, mens han modnes, mens han begynder at forberede sig, vil klagerne falde ned, og patienten annullerer besøget hos endoskopisten..

Desværre forekommer klager på et ret sent stadium med hensyn til tarmkræftpatologier. Som regel er sygdommens begyndelse absolut asymptomatisk i mange år. Men patienten kan hjælpes uden nogen konsekvenser og komplikationer på det tidspunkt, hvor dette kun er små polypper. De fjernes let og sikkert, hvilket forhindrer udviklingen af ​​en kræftformet tumor fra polypen efter 15-20 år.

Derfor siger vi, at patienternes opmærksomhed bør vokse: I en alder af 40 år bør en koloskopi udføres uden fejl, selvom der ikke er nogen klager. For når specifikke symptomer forekommer - mavesmerter, afføringslidelser (forstoppelse, diarré) eller, endnu værre, afføring blandet med blod og slim - kan sygdommen allerede være i en avanceret form. Derfor skal du komme 15-20 år tidligere.

Hvis der ikke er nogen symptomer, skal du foretage en koloskopi ved 40. Lad vær med at vente. Fordi toppen af ​​tyktarmskræft er 60 år. Bliv testet 20 år tidligere, og ved 40 år vil læger fange en polypp, der kan blive kræft ved 60 år.

Hvis nogen i familien havde onkologiske sygdomme, også af andre organer, er det stadig en indikation, der skal testes, uden at vente endda 40 år. Især hvis dette er forældre, der ikke blev for tidligt.

For øvrig antyder også et fald i hæmoglobin, generel svaghed, vægttab, et fald i appetit eller en ændring i spisevaner, at tarmene skal kontrolleres. Selvom dette er ikke-specifikke symptomer, der kan forekomme med andre sygdomme.

Hvis en person har været hos en proctologist, og der påvises patologiske processer i endetarmen, er dette også en indikation for at se på hele tyktarmen..

- "Cirka 80% af tumorer kan forhindres ved hjælp af koloskopi," et citat fra Sergey Krasny, viceadministrerende direktør for det republikanske videnskabelige og praktiske center for onkologi og medicinsk radiologi. Hvordan det virker?

- Under undersøgelsen finder lægen en polyp. Hvis neoplasmaet er meget lille (2, 3, 4 millimeter), kan den fjernes lige under undersøgelsen med biopsipincet - og det er her polypens levetid ender (smiler. - Ca. Onliner). Vævet gives til histologisk undersøgelse, og derefter får lægerne et godt ædle resultat og er glade for, at de fjernede det til tiden.

Hvis polypen er større, sker fjernelse i hospitalets omgivelser - på samme endoskopiske måde, men med et lidt andet instrument.

80%, som Sergey Anatolyevich Krasny taler om, er patienter, der ikke gik til lægerne til tiden: De havde ikke en koloskopi, de fjernede ikke en lille polypp... Det er problemet. Det faktum, at folk er bange og ikke ønsker at undersøge tyktarmen, udsætter de til det sidste. Det forekommer ubelejligt og ubehageligt for dem. Faktisk er koloskopi nu en enkel, livreddende undersøgelse med høj diagnostisk værdi..

- Unge læger, der har været på praktikpladser i Europa, siger, at koloskopi uden anæstesi er spil, stenalderen, middelalderens tortur. Ikke desto mindre tilbydes det i mange statsklinikker stadig uden bedøvelse: Vær tålmodig, siger de.

- Ikke sandt. Dette er ikke længere tortur. I dag gør udstyr og hænder på læger kolonoskopi smertefri. Det hele afhænger af lægens teknik og dygtighed. Undersøgelsen kan imidlertid udføres under intravenøs anæstesi. I tilfælde, hvor der var nogle kirurgiske indgreb i anamnese, er der en klæbeproces, eller der er anatomiske, konstitutionelle træk, og også, hvis ønsket, for dem, der er meget bange, bedes det venligst være en koloskopi under anæstesi. En person falder i søvn og sover søde, oplever ikke smertefulde fornemmelser, og når han vågner op, har han ingen ubehagelige minder eller smertefulde fornemmelser. Vågnede i godt humør - og går hjem.

Kolonoskopi er ikke som ultralyd. Under proceduren ser lægen en video på skærmen. Dette er, kan man sige, en film om tarmene (griner - Ca. Onliner). På samme tid er der muligheden for at fotografere.

- Hvad synes du om den nye teknologi - kapselendoskopi? Patienten sluger kapslen, den passerer gennem hele mave-tarmkanalen og tager billeder.

- Dette er en vidunderlig teknologi, der er anerkendt over hele verden og gør det muligt først at undersøge tyndtarmen. Fordi gastroskopi kan udføres, kan koloskopi udføres, men tyndtarmen forbliver underundersøgt, skønt mange patologier kan være der. Især hvis både gastroskopi og koloskopi allerede er blevet udført, og patienten stadig har klager, en historie med blødning af ukendt genesis, mavesmerter, subfebril tilstand, vægttab, manglende appetit og fordøjelsesbesvær. I sådanne tilfælde er der en kapsel. Den går langs tarmens lumen, tager op til fire billeder i sekundet, og al denne information overføres via Bluetooth til en enhed, som patienten bærer på en specielt slidt vest. Inden for 10 timer tager kapslen et stort antal billeder, som derefter overføres til en computer. Et specielt program behandler information, sletter identiske rammer. Ikke desto mindre har lægen stadig to eller tre dage på at arbejde for at dechiffrere posterne. Dette er et vanskeligt, ansvarligt, men meget interessant job: Undersøg nøje hver ramme, gå ikke glip af noget.

Rektal kræft.

Piger god morgen!

En tumor blev opdaget i min mor ved et uheld, det viste sig, at det var rektal kræft. At sige, at alle pårørende er i chok, er at sige intet. Mor har aldrig været syg, hun er altid munter og munter og hendes 60'ere. De opererede, skar en del af tarmen ud, histologi viste, at kræften var trængt ind i de nærmeste lymfeknuder, de satte trin 3. kemoterapi forude.
Fortæl mig, hvis nogen var påvirket af denne sygdom eller dine pårørende, hvordan de boede videre, hvor længe de levede, om der var tilbagefald?

Vores valg

Chasing Ovulation: Folliculometry

Anbefalede

De første tegn på graviditet. Afstemninger.

Sofya Sokolova postede en artikel i Graviditetssymptomer, 13. september 2019

I lang tid har folk ikke mistanke om, at de ikke har hæmorroider, men fremskreden kræft. Kirurgen talte om de første tegn på onkologi

DOSSIER "KP"

Alexander Vladimirovich Vorobei, 64 år gammel, er uddannet fra Minsk Medical Institute, praktikophold i kirurgi. Leder af afdeling for kirurgi ved BelMAPO, korresponderende medlem af National Academy of Sciences, Doctor in Medical Sciences, professor, Chief Freelance Proctologist ved Ministeriet for Sundhed i Republikken Hviderusland. Medlem af International Association of University Colorectal Surgeons; Verdensforeningen for kirurger, gastroenterologer og onkologer; Den Europæiske Medicinske Laserforening; Æresmedlem i sammenslutningen af ​​hepatologiske kirurger i Rusland og SNG-lande; Medlem af bestyrelsen for den hviderussiske kirurgforening. Formand for attesteringskommissionen for sundhedsministeriet i Republikken Bashkortostan for kirurgi og ekspertrådet for Den Højere Attestationskommission i Hviderusland om kirurgi.

- Alexander Vladimirovich, tyktarmskræft kommer på toppen i Hviderusland, 600 millioner nye tilfælde diagnosticeres årligt i verden. Hvad er grunden?

- Urbaniseringspåvirkninger, kostvaner: meget kød, især stegt, mangel på fiber - almindelige ting. I Afrika, hvor mennesker hovedsageligt lever af frugt og grøntsager, er disse sygdomme langt mindre. Og den civiliserede verden elsker kød og grilling - gastroenterologer betragter det allerede som skadeligt.

Vores forekomst af denne type kræft er højere end for et antal europæiske lande. For 9,5 millioner hviderussere, næsten 5,5 tusind nye sager (i 2017 - Red.) - er dette et enormt tal.

Plus en masse patienter, der fortsætter deres behandling. Tyktarmen består af en tyktarm og en endetarm - i gennemsnit er den 1,5 meter. I trin I - III registreres kun 52% af tilfældene. Den fem-årige overlevelsesrate i disse operationelle stadier er ca. 60%, og med avanceret kræft er den fem-årige overlevelsesrate 8%. Tidligere var denne patologi mindre, vi opdagede den sent: hvis vi tager tiden til afslutningen af ​​USSR, var der 60% af forsømte sager.

- Sent - fordi der ikke var nogen koloskopi?

- I 80'erne lærte de bare at gøre det. Jeg fandt denne situation, da jeg kom til vores regionale hospital. Der var et koloskop, det var af en større diameter end de nuværende, ikke særlig praktisk, billedet blev vist på skærmen med dårlig kvalitet.

I dag er enheder digitale, der er teknologier til intensivering af koloskopi - det er lettere for en læge at se problemet og mere nøjagtigt tage en analyse for en biopsi.

Nøglen til forbedret 5-års overlevelse er tidlig påvisning af tumoren. Og intensiveret endoskopi gør det muligt at se dannelsen på et tidligt stadium - stadig fladt og ikke stikker ud over tarmoverfladen.

Vi konverterer gradvist fra forældede fiberoptiske kolonoskoper til digitale. Der er højopløsningsendoskoper med zoomforstørrelse på skærmen - som et moderne kamera. Derudover er det muligt at udføre virtuel farvning af slimhinden ved hjælp af forskellige teknologier. Men desværre er sådanne enheder stadig unikke i landet..

- Mange er bange for en koloskopi på grund af den smerte, de vil "gennembore tarmen", inficere noget.

- Det er ikke et problem at bedøve - problemet er snarere hos anæstesiologer at fordele yderligere satser til dem der kun vil give anæstesi på endoskopier. Dette er et rent materielt spørgsmål. 10. og 2. klinik i Minsk har allerede opnået, at hver koloskopi udføres med anæstesi.

I vores regionale hospital i Minsk blev problemet delvist løst - procedurer udføres med anæstesi mandag og fredag. En person injiceres med et beroligende middel, og han reagerer ikke så skarpt på processen, tilstanden kan kaldes let søvn. På dette tidspunkt bør en anæstesiolog og en sygeplejerske være i nærheden af ​​patienten, da enhver anæstesi kan give en komplikation.

Hvad angår "gennemboring af tarmen", er der verdensstatistikker: dette sker ekstremt sjældent - tiendedele af en procent. Oftest sker dette, hvis patienten har en langstrakt tarm eller vedhæftninger efter tidligere operationer på maveorganerne. Hvis vi taler om "inficere" - på klinikker og hospitaler, hvor koloskopi er i gang, er der specielle vaskemaskiner til desinfektion af endoskoper.

-Der er små tegn på en tyktarmstumor: sveden, svaghed, rumling i maven, tab af interesse for livet. Dette er små tegn på enhver tumor. En person er blevet uinteressant at leve - en sygdom kan allerede forekomme i kroppen. Foto: Svyatoslav ZORKY

"Et symptom på en tyktarmstumor kan være anæmi."

- Tykktarmskræft er en af ​​de langsomt voksende kræftformer. Det kan tage to til fire år fra den første celle til tumoren set ved endoskopet.

- Hvordan kan en person forstå, at de har et problem?

- Den allerførste - eventuelle forstyrrelser i normal fordøjelse: øget gasdannelse, rumling i maven, ændringer i afføring, forstoppelse, diarré begyndte. Ældre har allerede en tendens til forstoppelse - og på baggrund af forstoppelse dukkede der op noget nyt ud: akutte smerter, det er endnu sværere at komme sig, blod dukkede op. Det er vigtigt ikke at henvise blod i afføringen til hæmorroider. Efter 40 år har mange det, og dette er en årsag til fejl - mennesker i lang tid har ikke mistanke om, at dette ikke er hæmorroider, men fremskreden kræft. Det burde være alarmerende, at slim optræder i fæces - en hvidlig gelé, som kogt stivelse. Dette er et af de slående symptomer på enten en stor polyp - precancer eller en tumor i den venstre halvdel af tyktarmen..

- Slim kan være et tegn på tarmdysbiose?

- Og dette er også en grund til fejltagelser, det er bedre at spille det sikkert. Et andet symptom på en tyktarmstumor kan være anæmi. Men vi har også eksempler på, når en patient har en svær tumor med metastaser, og blodprøven er normal. En god blodprøve i tilfælde af fordøjelsesforstyrrelser, der er optrådt, er ikke en grund til ro, men for en koloskopi. Der er små tegn på en tyktarmstumor: sveden, svaghed, rumling i maven, tab af interesse for livet. Dette er små tegn på enhver tumor. En person blev uinteressant at leve - en sygdom kan allerede forekomme i kroppen.

- Mange argumenterer på gammeldags måde: "Jeg skulle hellere leve i fred - hvor meget skæbne har tildelt!"

- Kvinden smider ikke sin guldring, ikke? Og om den største værdi i livet - dit helbred - du er måske ikke ligeglad: "Ai, kun noshkodzyats!" Problemet med tyktarmskræft eller kolorektal kræft er, at den vokser indad og før eller senere vil føre til lukning af tarmlumen. Intestinal forhindring vil forekomme.

Det er en langsomt udviklende kræft, og næsten ingen lykkes med at dø, før obstruktion udvikler sig. En mand med vild smerte, en enorm mave og ekstremt avanceret kræft vil stadig komme til hospitalet. Og det er for sent at operere, og det er umuligt at hjælpe.

- Dette er tilfældene, hvor den afskårne tarm tages ud til siden med en kolostomipose?

- Ja, dette er situationen. Med avanceret tumorobstruktion taler vi ikke om organbevarende operationer - opgaven er at prøve at redde liv. Og det lykkes allerede dårligt: ​​med avanceret obstruktion dør op til 80% af patienterne efter operationen. Men når en person ankommer til tiden, hvis der ikke er metastaser, er nogle gange en operation nok: vi fjerner tumoren, gendanner tarmpermeabiliteten - og det er det. Om nødvendigt, som andre steder i verden, udfører vi plastisk kirurgi i tyktarmen.

- Så hvorfor en colostomy taske?

- Der er situationer, hvor det er nødvendigt at fjerne anus sammen med tumoren. Vi forsøgte, ligesom mange lande, at genskabe en kunstig sfinkter fra musklerne i låret, men effektiviteten af ​​sådanne operationer er lav. Ved kolonekirurgi er positionen som følger: hvis mindst et par centimeter lang anus og dens sfinkter bevares, er det i princippet muligt at gendanne tarmens tålmodighed og ikke have en stomi.

"Døende, han indrømmede, at han havde gjort noget dumt."

- Der har været tilfælde i din praksis, når folk har skadet sig selv meget?

- Jeg havde en patient - den smarteste mand, en stor bygmester, jeg kender hele hans familie. Tilbage i 80'erne opdagede vi, at han havde en tumor, han havde ingen tarmobstruktion endnu, men han besluttede, at hans enorme viljestyrke kombineret med mystiske øvelser ville besejre kræft. Det endte som alle andre - metastaser, da det var for sent at operere.

Han kom selv - efter halvandet år. Vi gav ham stomi - det er alt. Men når vi stiller en diagnose, kunne vi foretage en planlagt operation i et trin, fjerne tumoren, gendanne tarmpermeabiliteten - og vi ville være sunde. Mens han døde, indrømmede han, at han havde gjort noget dumt. Nogle mennesker tror på forskellige pseudovidenskabelige metoder såsom "parafin plus vegetabilsk olie" - men dette er forgiftning af kroppen! Det er farligt at blive behandlet med urter. Der er ingen kur mod kræft - undtagen kirurgi, kemoterapi og stråling.

- Det er sandt, at hele familier ofte får kræft?

- Der er en genetisk overført kræft - ikke-polypose arvelig tyktarmskræft. Jeg har opereret i en familie i tre generationer. Først - en bedstemor, derefter hendes børn, børnebørn. Den fjerde generation vokser op - de er nødt til at lave en koloskopi fra deres ungdom. Paradokset: alle i denne familie opererede, men en kvinde, hun er 60, ønsker ikke at blive undersøgt på nogen måde: "Som Gud vil!" Og hun levede til at være 60, selvom hendes kære ikke levede i denne tidsalder.

- Jeg hørte, at familier undertiden har ikke-genetisk kræft.

- Ja, der er det såkaldte familiecancer-syndrom - af uforklarlige grunde forekommer kræft oftere i en bestemt familie, og de er forskellige. Der var en patient fra Borisov, i en alder af 30 fik han diagnosen endetarmskræft. I en alder af 28 år udviklede hans søn den samme kræft. Og der er ingen genetik her - dette blev bekræftet af vores laboratorium. Men der er en særegenhed ved familien: måske mad, måske er der noget i huset - ingen ved.

"I en tidlig plukning af polypper, ikke en fare, men en forebyggelse af kræft"

- Hvis du er bange for kononoskopi, kan du først foretage en ultralyd af maveorganerne. En meget lille tumor ses ikke, men der er et såkaldt symptom på et hult organ - og dette er en mistanke om tyktarmskræft.

- Og tumormarkører for tyktarmskræft er informative?

- Ja, du kan starte med det. Dette er ikke 100% diagnose, men et signal til patienten. Der er en CEA (kræftembryonisk antigen) markør, hvis resultatet er mere end 5, er dette en grund til bekymring. Der er også en såkaldt virtuel kolonografi, den udføres i en computertomografisk scanner (uden at introducere noget apparatur i tyktarmen), hvor der er et specielt program til undersøgelse af tarmen.

- Hvor er det bedste sted at lave en koloskopi?

- I private centre arbejder hospitalets specialister ofte på deltid. Det vigtigste er at vælge koloskopi med intensiveret endoskopi, ikke alle enheder har det.

- Der er frygt for, at en polyp fjernes under en koloskopi, og dette vil give anledning til kræft...

- Tværtimod. Under USSR var der en dum tendens: der var mange sanatorier af en gastroenterologisk profil, de fandt små polypper i tyktarmen, skrev: "Dynamisk observation - undersøgelse om et år.".

Man antog, at hvis størrelsen på en polyp er mindre end en centimeter, er den godartet. De første til at slå alarmen var japansk - selv 5 mm polypper kan indeholde kræftceller. Enhver polyp skal fjernes øjeblikkeligt og tages med til forskning - for at udelukke tidlig kræft. Ved tidlig plukning af polypper, ikke en fare, men en forebyggelse af kræft.

En anden årsag til forekomsten af ​​analkræft er langvarige analfissurer eller fistler. Dette er kroniske betændelser, der før eller senere vil føre til kræft, i dette tilfælde hudkræft. Hvis en sådan patient ikke konsulterer en læge i lang tid, bliver en næsten ufarlig sygdom til kræft i perianalområdet - de går dårligt og har en høj dødelighed.

- Det er ikke et problem at bedøve - problemet er snarere hos anæstesiologer at fordele yderligere satser til dem der kun vil give anæstesi på endoskopier. Foto: Svyatoslav ZORKY

- Hvor gammel var din yngste patient?

- 18 år gammel, en dreng fra Gomel. I forskellige stadier blev han diagnosticeret med Crohns sygdom (inflammatorisk tarmsygdom) i lang tid, og han havde en enorm tumor i endetarmen.

- Hvorfor blev der ikke diagnosticeret til tiden?

- Fordi 18 år gammel - alle ville tro, at der i denne alder ikke er nogen tyktarmskræft. Og han gennemgik ikke en biopsi i fuld tykkelse i lang tid (undersøgelse af mistænksom rektalvæv).

- Metabolismen bremser med alderen. Vejledning i, hvordan man understøtter tarmfunktionen?

- Du er nødt til at ændre din livsstil, overvåge din diæt, spise mere grøntsager, frugt, fiber. Det er nyttigt at give dig selv en mavemassage - stryge i en cirkulær bevægelse med uret. Og du behøver ikke være for bange for alt, det er vigtigt at blive undersøgt til tiden. Der er mange frygt, for eksempel hos unge kvinder med polypose efter vores operationer.

Gynækologer har en fordom, som efter operation på endetarmen ikke kan føde større operationer i bughulen og små bækken. I det republikanske videnskabelige og praktiske center "Mor og barn" findes vores afdeling for fødsels- og gynækologi BelMAPO, og vi blev enige om, at vi ville hjælpe sådanne kvinder til at gøre kejsersnit. Og gynækologerne i det republikanske videnskabelige og praktiske center har til opgave at styre graviditeten inden fødsel. Det betyder ikke noget, hvilken slags operation der var i bækkenet. Hvis der ikke var nogen stærke suppurationer, og der ikke er tegn på grov vedhæftning, er graviditet velkommen..

LÆS OGSÅ

Professor Alexander Sukalo: "Jeg vil aldrig glemme taknemligheden for den dreng, som vi fjernede begge nyrer..."

Hver mor drømmer om en sådan læge for sit barn. Kun at mødes med ham er ikke et barns arbejde selv for en journalist [fortsat her]

Urolog Anton Glavinsky: Ved aftalen med urologen lærer kona meget om sin mand!

Vi lærte, hvordan en mands sunde livsstil forstyrrer graviditetens begyndelse, er det altid muligt at sige, hvem der først blev syg, hvorfor en mand med sin elskerinde kan, men ikke med sin kone, og hvordan man kan styrke ægteskabet [fortsatte her]

Anmeldelser for National Cancer Institute

Mor har fase 4 rektal kræft med levermetastaser. Hun er 50 år gammel. En operation til fjernelse af en tumor i endetarmen blev udført i maj. En del af tarmen blev skåret ud, syet, stomien blev ikke taget ud på maven, og de tilbragte 45 dage på hospitalet på grund af komplikationer. Kemi og kirurgi i leveren blev ikke udført, lægerne sagde, at de var nødt til at gå op i vægt, ellers ville han ikke overleve den første eller anden. Vægten vinder meget langsomt - i maj 38 kg, i dag 42. I dag er min mor hysterisk, ja, det er som at sige farvel til mig !! Efter meget overtalelse fandt hun halvanden vejr med sorg at hun udøvede med blod. Meget blod eller ej, jeg ved ikke, hvor længe det varer, det genkendes ikke. Hun er frygtelig bange for at gå til lægerne på hospitalet og ønsker kategorisk ikke. Med rædsel mener han, at det vil være nødvendigt at udføre en operation på tarmen igen, men i princippet er der sandsynligvis intet at sy, bare skære, skære osv. Hun lider af denne tarm hver dag efter operationen. Tarmen giver hende ikke mere liv end metastaser - det sætter noget i hendes mund og straks ind på toilettet. Alvorlig og konstant smerte, ubehag. Et halvt år er gået siden operationen. Jeg forstår, at det er absurd at spørge noget uden en lægeundersøgelse, men måske har nogen et svar, hvad kunne der være? Hun havde også blod før den første operation. Hun er sådan, at hun vil holde ud til det sidste, hun indrømmer intet for nogen. Jeg skal bare vide, hvilke argumenter jeg skal overtale hende med. Det er jo umuligt at ignorere, det er bestemt alvorligt. Jeg beder om hjælp med rådgivning.

Kommentarer til gennemgang

  • Svar til forfatter
  • Klag til kommentar
  • Svar til forfatter
  • Klag over kommentaren
  • Svar til forfatter
  • Klag over kommentaren

Ekaterina, først skal du være modig, og al den varme, du har, er at give din mor og give hende styrke til at kæmpe.

På grund af min mors sygdom. Det er værd at tage en epikrisis fra dit hospital, spørge personalet på kræftinstituttet, der er den bedste specialist på dette område og kontakte ham for at få råd. Vær klar til ethvert svar, det er den eneste måde, du kan kæmpe til det sidste. Jeg rådgiver dette ikke som en outsider, men som en patient på instituttet, der allerede er på krigsstien med denne sygdom..

  • Svar til forfatter
  • Klag til kommentar
  • Svar til forfatter
  • Klag til kommentar

Catherine, ikke døm folk, der i vanskelige tider vendte sig væk fra din ulykke - det er på deres samvittighed, der vil dømme mere retfærdigt end nogen domstol. Efter at de fortalte mig om min diagnose, var jeg nødt til at se på livet fra en helt anden vinkel, og det viste sig, at jeg har meget flere kammerater i mit liv end virkelige venner. Men jeg vil overhovedet ikke fordømme dem.

I dine problemer, hvis du finder styrken, kan du stadig prøve at komme til kræftinstituttet til en god specialist. De har mange års erfaring og er meget mere kompetente end de lokale Aesculapians. Det, jeg så i min regionale on-dispensary, kaldte jeg "dødens transportbånd" og flygtede fra det ved den første mulighed.

Jeg vil ikke sige, at det er meget behageligt på kræftinstituttet, men for mig personligt er det mere betryggende at bekæmpe sygdommen der, for der giver de chancer. Ved den lokale kræftspedition så jeg kun en måde for seriøse patienter på.

Anmeldelser om klinik i coloproctology og minimalt invasiv kirurgi i Moskva

I september 2019 udførte fremragende læger: Professor Tsarkov Petr Vladimirovich og lederen af ​​afdelingen for coloproctology, kirurg Markaryan Daniil Rafaelovich udførte en operation på mig (rektalcancer grad 3). Handlingen blev udført af en Da Vinci-robot. Den næste dag løb jeg allerede. Der er gået seks måneder, jeg føler mig stor og husker konstant disse vidunderlige læger, vores frelser. Deres magiske hænder redder virkelig og bringer os tilbage til livet. Mange tak til disse læger med store bogstaver. Må Gud give dem helbred og yderligere succes i deres ædle arbejde. Hvis nogen er berørt af en sådan ulykke, bare her. Her reddes du! Anapa, Ryabinkina Lidia Alexandrovna.

Mange tak til Garmanova Tatyana Nikolaevna, leder af afdelingen Markaryan Daniil Rafaelevich, den deltagende læge Rodimov Sergey Viktorovich for professionalisme og opmærksom holdning. Jeg gik til klinikken med et gammelt problem, på aftaledagen blev diagnosen stillet, og jeg blev sat på ventelisten til operationen. Det er meget behageligt, at de forklarede mig detaljeret, hvordan og hvad der vil ske, gav anbefalinger til forebyggelse og lettelse af den aktuelle tilstand. En uge senere blev jeg opereret, og den næste dag blev jeg udskrevet. Endnu en gang vil jeg takke dig for din professionalisme i arbejdet.

Bekvem placering af klinikken på det smukkeste sted i Moskva. I nærheden ligger erkeengelen Mikaels tempel - et frugtbart sted, det giver dig mulighed for positiv og vellykket behandling! Velplejet firkantede, stille gader rundt omkring - en smuk udsigt fra vinduet på afdelingen og behagelige forhold for patienter at bo. Hele klinikens team, fra garderoben og det medicinske personale til professor Petr Vladimirovich Tsarkov, udmærker sig ved velvilje, følsomhed, opmærksomhed og et oprigtigt ønske om at hjælpe, selv i de mest håbløse tilfælde, selvom uhelbredelige sygdomme næsten ikke findes i denne medicinske institution! De kæmper for hver patient, giver bort et stykke af sig selv, glemmer om deres egne familier og omgiver dem med deres pleje døgnet rundt! Her kan du uden tvivl overlade dit helbred og dit eget liv i hænderne på disse læger, der er kendetegnet ved deres højklassige træning og kompetence! Og hvad er overraskende - der er ingen uhøflighed og kynisme, sædvanligt for periferien, som alle desværre er vant til og ligegyldighed! Vi drømte ikke om et sådant niveau efter at have trukket os tilbage til diagnosen i vores Petrozavodsk - trin 4 tarmkræft, med en tvivlsom prognose og endda i den velkendte [. ] vi fik til at forstå hele året, at vores tog allerede var gået. Og at springe ind i den sidste bil fungerer sandsynligvis ikke på grund af metastaser til fjerne organer. Og kun tak til den unge radiolog Natalya Igorevna Mironova fra St. Sechenov! De kaldte, tilmeldte sig og snart, uden bureaukrati og forsinkelser, gennemgik de kirurgi hos selve professor Tsarkov Petr Vladimirovich! Hurra! Han er et geni! Du kan leve et fuldt liv igen, fiske, gå i skoven, rejse endelig! Men på grund af den forbandede stomi, var du bundet til dit hjemmetoilet, ikke i stand til at optræde i samfundet og gå et sted i lang tid. Åh, hvis vi havde vidst om denne mirakuløse klinik tidligere, ville vi måske ikke have været nødt til at "forgifte" med uendelige (som de lokale læger foreslog os) kurser af PCT, på grund af hvilke vi næsten mistede en nyre og fik en masse bivirkninger derudover. Vi kunne have været opereret for et år siden! Uden at vente på udseendet af metastaser. Et helt år gik tabt, og hvor mange komplikationer og ulemper jeg måtte udholde. Vi blev lært at der ikke er andre muligheder! Vi beskylder ikke nogen. Det er deres egen skyld, at de ikke forsøgte at lede efter andre medicinske institutioner. Men gudskelov! Vi fik en chance for at heles, og vi vil altid med taknemmelighed huske vores reddere: et venligt team af læger - Professor P. Tsarkov, A. Shlomina, N. Novoshinova, S. V. Rodimov. og altid venlig, smilende superkirurg Efetov S.K. og hele personalet af sygeplejersker, der plejede min mand efter den sværeste operation og skyndte sig at få smertestillende medicin ved det første opkald og ærligt talt ikke håbede på en sådan behagelig opbrud. Efter operation og hurtig bedring! Bravo! Hvad er pop - sådan er ankomst! Der er klinikker, der fungerer godt, og der er de, der ikke ved, hvordan man fungerer dårligt! Alt det bedste, tålmodighed og helbred! Pas først på dig selv. Og hvem vil tage sig af os? Bedste ønsker, Smirnov-familien, Petrozavodsk.

Alt sammen perfekt! Høj professionalisme, det nyeste udstyr. Useløshed, empati og vellykket behandling - uden tvivl er dette en af ​​de bedste klinikker i landet! Og hvis du for eksempel tager [. ], hvor behandlingsomkostningerne er meget høje, og som en undskyldning henviser de til udvejsområdet, god parkering, komfort og en bevidst fremhævet, høflig og venlig holdning til klienter, derefter på Coloproctology Clinic opkaldt efter Sechenov på Pogodinskaya, 1, alt dette kan fås gratis (!), Under en kvote eller under en obligatorisk medicinsk forsikring! Og det er ikke nødvendigt at banke sundhedsministeriets dørtrin og bede om en kvote for HMP - her forhandler ledelsen sig selv, du skal bare ringe til det eftertragtede telefonnummer 8 (499) 686-00-16 og aftale en aftale - og de hjælper dig! Kontrolleret! De nægter ikke nogen! Selv de ældre, som alle gav op på grund af deres alder! Dette er store stipendiater! Først troede og tvivlede vi heller ikke, indtil vi ankom og talte personligt! Du er nødt til at tro, og alt vil vise sig godt! Smirnov-familien, Petrozavodsk.

Vi vil gerne udtrykke vores oprigtige taknemmelighed og beundring for professionalisme fra lægerne i Clinic of Coloproctology og Minimalt invasiv kirurgi opkaldt efter N. I. M. Sechenova Markaryan Daniil Rafaelevich og Garmanova Tatiana Nikolaevna. Læger med store bogstaver! Når du møder dem efter operationen, er det umuligt at begrænse dine følelser, du vil bøje dig lavt, kysse deres dygtige hænder og takke, takke, takke. Her hjælper de virkelig og sparer! Når man står overfor onkologi, som i vores tilfælde, er det altid chok, bedøvelse, at verden kollapser. Når du kommer ind i denne afdeling og i sådanne hænder, forstår du, at dette bare er en sygdom, der behandles med succes, og som de lever, selvfølgelig, og der kræves mere kræfter, tålmodighed og optimisme fra dig for at konsolidere den positive effekt. Men det er det værd, fordi lægerne giver deres bedste for os! Allerede på det første møde, på en konsultation med Daniil Rafaelevich, på trods af sagens kompleksitet, får du et gebyr af positivitet og tillid til helbredelse, og Tatyana Nikolaevna tilføjer ro til denne beskyldning, "alt er under kontrol", vi ved hvad vi skal gøre. Takke! Vores vidunderlige læger! For dine færdigheder, talent, "gyldne" hænder, for det faktum, at du elsker dit arbejde og elsker mennesker! Folk kommer til dig for at få hjælp fra forskellige dele af vores land, vi er også fra regionen, og de vil ikke nægte nogen her og vil ikke blive alene med deres ulykke. Tværtimod vil de fortælle, forklare, vise og endda roe og indpode tillid til professionalisme hos læger, der "helt sikkert vil hjælpe dig." Mange mennesker i de regioner, der har valgt en medicinsk arbejder, i modsætning til den almindelige tro om Moskva og Muscovites, bør lære en sådan opmærksom og omhyggelig holdning til patienter. Hvis du bliver behandlet, kun her i Sechenov-klinikken! Højteknologisk udstyr, moderne metoder og selvfølgelig højt kvalificerede specialister og en behagelig bonus er omsorgsfuld deltagelse og opmærksomhed på dig. Og sådan er hele personalet i denne klinik, der starter med registreringsdatabasen! Særlig tak til direktøren for KKMH P. Tsarkov for et så tæt sammensat team af fagfolk, kompetent udvælgelse af personale og et højt niveau. Man kan heller ikke undlade at notere sig ansvaret og færdighederne hos Sabrinas beboer, smart, flittig, flittig og venlig. Camilas smykker mestring i behandlingsrummet. Opmærksomme og omsorgsfulde sygeplejersker Masha, Luda, Lena. Til hele afdelingen for onkologisk koloproktologi på fjerde sal under ledelse af leder Markarian Daniil Rafaelevich, respekt og mange tak! Dette er et rigtigt team, og alt deres arbejde er rettet mod vores bedring! Familien Gribanov. En taknemmelig patient og hans støttegruppe fra Rostov ved Don.

Jeg takker Herren Gud for at han introducerede mig for sådanne specialister fra klinikken for coloproctology og minimalt invasiv kirurgi fra Institut for Onkologisk Coloproctology ved Sechenov University. Da jeg vendte mig til lederen af ​​afdelingen, Markarian Daniil Rafaelevich, modtog han mig med en så inderlig varme og gav mig håb om bedring, at jeg besluttede at udføre operationen, kun i denne afdeling. Jeg udtrykker oprigtigt min taknemmelighed til min behandlende læge for hans professionalisme, samvittighedsfulde udførelse af hans officielle opgaver og en velvillig holdning til mine patienter. Jeg er stolt over, at sådanne kompetente, dygtige og talentfulde, omsorgsfulde læger fungerer i vores land. Med venlig hilsen, O. I. Minina.

God dag! Jeg vil gerne takke alt personale på Institut for Koloproktologi og Minimalt Invasiv Kirurgi for deres fremragende arbejde, og især min behandlende læge Yu.E. Kitsenko, hans beboer Anna Arkadyevna, assisterende læge ved min operation D.D.Shlyk og klædeplejerske Valeria for det faktum, at behandlede min behandling af høj kvalitet og samvittighedsfuldt og gjorde alt, hvad jeg kunne for at komme mig. Med venlig hilsen, taknemmelig patient fra Institut for Koloproktologi og Minimal Invasiv Kirurgi M.A. Samoilov.

Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed til alle ansatte i Clinic of Coloproctology and Minimally Invasive Surgery, hvor jeg gennemgik behandling. Holdet er kendetegnet ved høj professionalisme og godt koordineret arbejde på alle niveauer. Junior og paramedicinsk personale behandler patienternes behov med omhu og opmærksomhed. Mange tak!

Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed og påskønnelse til alle ansatte i "Klinikken for koloproktologi og minimal invasiv kirurgi". Der er ingen ord til at udtrykke, hvor meget min familie og jeg er taknemmelige for kirurgen med gyldne hænder, Markaryan Daniil Rafaelevich, der opererede på min far, og til den behandlende læge Zhurkovsky Viktor Igorevich. Rigtige fagfolk og læger fra Gud! I august 2019 blev min far opereret på klinikken med en diagnose af endetarmskræft. Den omfattende laparoskopiske operation varede i cirka fem timer og blev desuden udført på det højeste niveau uden fjernelse af stomien. Tak så meget for at redde folks liv og en lav bue for dig for din professionalisme og bekymring for andre menneskers liv!

Høj professionalisme af læger, opmærksom holdning.

Jeg er 73 år gammel. På min fødselsdag, den 7. april, 2019, ringede jeg en ambulance for første gang på grund af svær, vedvarende mavesmerter. Hverken ambulancelægerne eller lægerne i distriktspoliklinikken kunne etablere en diagnose for mig. Smerter begyndte at forekomme mere og mere ofte, det blev vanskeligt at tage ikke kun mad, men også medicin. Siden 9. maj kunne jeg slet ikke spise noget. 23-03-2019 Jeg blev indlagt på First State State Medical University. I.M.Sechenov. Efter en fuld undersøgelse på samme dag blev jeg diagnosticeret med kræft i trin 3 i den stigende tyktarm og blev optaget på Institut for Oncoloproctology (lederen af ​​afdelingen er lektor ved Institut for Kirurgi i MPF Markaryan Daniil Rafaelevich). Den næste dag gennemgik jeg en endoskopisk stenting for at genoprette tarmfunktionen, og efter at have stabiliseret min tilstand den 14. juni 2019 gennemgik jeg en operation for at fjerne tumoren. Operationen blev udført af lægerne på afdelingen i Tsugul Petr Borisovich og Rudenko Irina Eduardovna. Operationen var meget vanskelig, så den varede i lang tid, men den gik meget vellykket uden komplikationer. Jeg tilbragte 3 dage i intensivpleje. Og efter 10 dage blev jeg allerede udskrevet fra hospitalet. Nu har jeg det godt, ingen klager. Jeg er meget taknemmelig for lægerne og alt det medicinske personale på Institut for Onkologisk Koloproktologi for deres høje professionalisme, opmærksomhed og lydhørhed. Takket være deres rettidige og professionelle hjælp kom jeg bogstaveligt talt tilbage til livet. Tereshchenko Viktor Vasilievich.

Hej, jeg vil gerne dele min historie med dig og også udtrykke min taknemmelighed til lægerne. Jeg hedder Samira, jeg er 27 år gammel og har to små børn. For nylig i min by blev jeg diagnosticeret med sigmoid tyktarmskræft ved koloskopi og tilbød straks at skære den ud uden selv at undersøge mig nærmere. Jeg blev forvirret og besluttede at kontakte Nekoval V.M. for at afklare diagnosen.Jeg lærte også om ham gennem dette websted. På klinikken gennemgik jeg CT, MR og desværre blev diagnosen bekræftet. Men lægen beroligede mig og sagde, at operationen ville ske ved hjælp af en innovativ teknik, som de har praktiseret i lang tid. Jeg besluttede at betro mig dem, fordi jeg så med hvilken opmærksomhed og holdning de behandlede mig og min situation såvel som andre patienter. Operationen blev udført af V.M. Nekoval, S. K. Efetov og anæstesiologen V.I.Stamov, som jeg er meget taknemmelig for dem. Alt var helt i top. De er ægte fagfolk inden for deres felt. Meget opmærksomme, empatiske og ansvarlige specialister. Operationen var planlagt til morgenen, den varede i 4 timer, og i den sene aften kom Efetov S.K. til mit værelse og begyndte at løfte mig op. Først blev jeg overrasket og troede ikke på, at jeg kunne komme op nu, men jeg rejste mig og gik endda langs korridoren på hospitalet, på trods af at der for et par timer siden blev udført en så kompliceret operation. Jeg følte mig stor. Jeg havde ikke muskelsmerter, overraskende. Jeg kunne ikke engang forestille mig, at jeg efter en så vanskelig operation ville være i stand til at komme sig så hurtigt. Jeg er dem meget taknemmelige for deres professionalisme og sådan en god holdning til mig. Jeg er utrolig glad for, at jeg kom til dem. Jeg vil gerne ønske dem succes med deres arbejde. Jeg kan med tillid sige, at du kan stole på dem med dit liv. takke!

Den 8. august, 2019, gennemgik jeg i denne klinik en omfattende laparoskopisk operation for at fjerne en tumor i sigmoid colon. Jeg udtrykker min dybe taknemmelighed til hele teamet for den følsomme og opmærksomme holdning, afdelingslederen S.K. Efetov og min behandlende læge og kirurg A.A. Derinov, der opererede på mig, det var meget behageligt at se dig, efter at jeg vågnede op efter anæstesi sent på aftenen i intensivpleje.

Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed for den følsomme holdning, kompetence, opmærksomhed i hele "Clinic of Coloproctology and Minimally Invasive Surgery", og især: læger Efetov Sergei Konstantinovich, Kitsenko Yuri Evgenievich, samt alt det medicinske personale, der var omgivet af varme og pleje i den postoperative periode. Takket være de velkoordinerede handlinger fra personalets afdeling og den korrekte diagnose blev der valgt en effektiv behandlingstaktik på kortest mulig tid, hvilket resulterede i, at en smertefri operation blev udført med succes. Jeg har kendt specialisterne i denne afdeling i mere end 5 år. Under min sygdom gennemgik jeg 3 operationer. I vores by B. Læger gav mig ikke en chance for at leve, og kun du kunne give mig en chance for at leve videre. Tak for din professionalisme, dit uvurderlige bidrag til min skæbne, du gav mig muligheden for at leve og opdrage min søn. Med hele mit hjerte ønsker jeg dig helbred, succes, held og lykke i din gode sag.

I lang tid tøvede jeg med at indsende eller ikke indsende en anmeldelse af Nekoval, jeg ventede stadig på mindst en vis forbedring. Men der er gået mere end seks måneder, og tilstanden er værre end før operationen. Der var forfærdelige smerter i underlivet og problemer med afføring efter fjernelse af livmoderen og vedhæng, efter at have gået til adskillige klinikker blev professor Tsarkov anbefalet på First Medical Institute. Sechenov. Til min fiasko blev Nekoval ordineret til mig som den behandlende læge. Han trækkede den forberedende periode til operationen, der er mere end seks måneder. Meget var ikke umiddelbart klart, lange undersøgelser, en tur til en betalt anæstesiolog to måneder før operationen. Endelig lover jeg, at det efter operationen vil være bedre, men det vil bestemt ikke være værre. Efter operationen udført af Tsarkov, som ikke engang gik ud for at undersøge mig før operationen, kom ingen fra lægerne til mig. Nekoval formelt henvendte sig til sine opgaver i forhold til mig, og andre læger, der vidste, at Tsar'kov opererede på mig, undgik. Efter at have ligget i afdelingen, ramte det mig. På trods af det faktum, at resten af ​​lægearbejderne, lige fra to afdelingsledere og sluttede med sygeplejersker, var meget høje fagfolk og hjælpsomme mennesker. Udstyr, opholdsforhold, alt var på et højt niveau. Men ingen held. Jeg skriver for at hjælpe en anden, der lider som mig, i dag. Når du først er i denne klinik, skal du ikke bede Tsarkov om at operere på dig, der er en masse værdige kirurger der. Og løb, hvis du ser Nekoval.

Fra bunden af ​​mit hjerte lykønsker vi personalet på Institut for Koloproktologi og Minimalt invasiv kirurgi under ledelse af S.K. Efetov på dagen for den medicinske arbejder.! Den 22. december 2017 blev min mand (56 år gammel) opereret af S. K. Efetov. diagnosticeret med kræft i sigmoid kolon pT3N2aM0 G1. En radikal operation blev udført, og kemoterapi blev ordineret i henhold til FOLFOX 6. Skemaet Efter afslutningen af ​​behandlingen gik manden på arbejde, lykkeligt engageret i blomsterbrug, havearbejde og fiskede på Volga på Hvidehavet. Den bedste ros for en læge er patientens livskvalitet. Vi skylder alt dette Sergei Konstantinovich og Shlomina Alexandra Mikhailovna. Tak, fordi du besøger de bedste læger i Rusland. Lav bue for dig! tak!

Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed til kirurgen Valery Mikhailovich Nekoval! Til klinikken for coloproctology og minimal invasiv kirurgi opkaldt efter Sechenov præsenteret for endetarmskræft. Jeg kom til den indledende konsultation med Valery Mikhailovich den 04/16/2019, hvor jeg kun fokuserede på anmeldelser på Internettet, og heldigvis tabte jeg ikke. Han bestod de nødvendige undersøgelser og blev opereret den 25. april. Handlingen varede i 6 timer. Den postoperative periode gik godt. Honning. personalet er empatisk og opmærksom. Kamrene er uden ros. Jeg blev overrasket over effektiviteten af ​​lægerne, allerede klokken 7 allerede på arbejdspladsen og klokken 21 stadig på arbejdspladsen. Han var på hospitalet, inklusive majferien, men på trods af hans lovlige fridage kom Valery Mikhailovich og spurgte om sin helbredstilstand, gav yderligere henstillinger og gennemførte en undersøgelse. Der er gået halvanden måned siden operationen, jeg har det godt. Takket være hans høje professionalisme og menneskelige holdning gav Valery Mikhailovich mig reelt håb om at slippe af med denne formidable sygdom. Der ville være flere sådanne læger, især i vores provinser. Mange tak til alle medarbejdere på klinikken og separat til Valery Mikhailovich. Jeg ønsker dig helbred og succes i denne svære, men meget nødvendige og ædle sag. Patient - Sergey Baikov.

Jeg vil udtrykke min dybe taknemmelighed til den behandlende læge Kitsenko Y. E. såvel som til hele klinikafdelingen under ledelse af Efetov SK for professionalisme, opmærksom holdning, evne til at arbejde med en patient og, håber jeg, for at slippe af med en meget formidabel sygdom. Min mening er, at kun at kontakte denne medicinske institution gav mig en chance for en fuld helbredelse.

Vi takker ofte Gud efter bedring. Og lægerne skal takkes. Læger på klinikken dem. Sechenov. Under behandlingen af ​​mit vanskelige problem havde jeg 3 deltagende kirurger: Efetov S.K., Nekoval V.M. og Medkova Yu.S. Og også meget tak for hjælpen med at konsultere instruktøren P.V. Tsarkov. De stod overfor en meget vanskelig opgaven er at gå ud over det sædvanlige og finde muligheder for, hvordan man udfører en operation til min vanskelige sag. Efetov Sergey Konstantinovich er en person, der ikke taler meget, men gør meget og effektivt med sine gyldne hænder. Han taler altid til det punkt uden blomster og udsmykninger, og det gør ham også til en professionel. De strålende operationer, som han udfører, er ikke kun kendt i Moskva. Og han er sådan en ud af en million. Nekoval Valery Mikhailovich mødte mig på en konsultation. Kirurgen stoler du på fra de første minutter. Han lod mig ikke slappe, han sagde, at de bestemt ville hjælpe mig. Den person, takket være hvem jeg kom, troede og blev sund. En professionel inden for sit felt af højeste standard uden tvivl. Jeg er meget stolt over, at han opererede på mig. Yulia Sergeevna Medkova er den smarteste, yngste, smukke kirurg. Selv den sygeste person kan blive frelst ved hendes helende hænder. Hun er altid i kontakt med patienten, og hun er også en læge, der ved, hvordan man lytter og hører patienten. Det koster meget. Bare at udtrykke taknemmelighed er ikke at sige noget. Klinikken skal være stolt af dette team. Jeg blev tilbudt muligheder, hvoraf jeg på anbefaling af læger måtte vælge ikke det nemmeste, men i mit særlige tilfælde det mest succesrige. Jeg prøvede at synes synd på mig selv og vælge noget hurtigt og let, men takket være mine engle i hvide frakker for at have talt i tide og vejet mig på den rigtige vej. Jeg måtte tåle noget besvær, nemlig fjernelse af stomien. Ja, dette er ikke altid praktisk og usædvanligt, men djævelen er ikke så forfærdelig, da han er malet. Efter et stykke tid kom jeg tilbage hit for at gendanne mine tarme og lukke stomien. Jeg blev hurtigt opereret og snart gik jeg hjem med den samme følelse. Og alt dette takket være de gyldne læger. Forvent ikke en forværring af problemer, gå til konsultationer ved den mindste ulempe. Og hvis du bliver tilbudt en behandling, som du ikke rigtig kan lide, skal du tænke nøje, for at finde læger som mine frelser er et stort problem. Kæmp for dit liv skal ikke kun være læger, du skal selv ønske det, være fokuseret på resultatet og uden tvivl følge deres instruktioner. Jeg er meget glad for, at jeg fik heldigkortet til at møde disse professionelle, dedikerede, unge og lovende mennesker, der mesterligt mestrer moderne teknologier. Jeg ønsker dig helbred og succes i din professionelle aktivitet. Omklædningsrummet fortjener særlig taknemmelighed, nemlig Valeria og Aziz, tak, du gør dit job perfekt, pænt og rent. Sagen, når du går i bandagen rolig, som en boa constrictor. Og selvfølgelig tak til pigerne på vagt. Det er et meget vanskeligt job, og patienterne er altid forskellige, men du gør et godt stykke arbejde og finder tid til alle. Og du har også en god sans for humor. Jeg ønsker dig held og lykke, tålmodighed og helbred til dig og dine familier. Med venlig hilsen Art. E. (413b)

God dag! Fra 15. januar 2019 til 25. januar 2019 blev jeg behandlet på klinikken for coloproctology og minimal invasiv kirurgi fra I.M.Sechenov First Moscow State Medical University med en diagnose af tyktarmskræft. Operationen varede 6 timer laparoskopisk. Operationen blev udført af professor Tsarkov Petr Vladimirovich, en læge fra Gud. Jeg blev meget overrasket af staten efter operationen. Tilstanden er god, som efter en god søvn, ingen smerter. Jeg rejste mig alene, gik omkring 10 meter. Alt er i orden, ingen svimmelhed. Jeg er meget taknemmelig over for professor P.V. Tsarkov, en lakonisk, men omsorgsfuld læge. Handlingen blev udført på det højeste niveau. Dette er den eneste professor på dette niveau i Rusland inden for coloproctology, og der er kun et par sådanne specialister i verden. Gendannelsen var hurtig. Tre dage senere opgav jeg smertestillende medicin, da der ikke var nogen smerter. Jeg vil også gerne udtrykke min dybe taknemmelighed til min behandlende læge, en kirurg i høj klasse, kandidat til medicinske videnskaber Tatyana Nikolayevna Garmanova. På trods af den store arbejdsbelastning foretager hun regelmæssigt runder og behandler sine patienter med kærlighed. Hun er en empatisk og omsorgsfuld læge. Han vil altid give råd og besvare ethvert spørgsmål med et smil. Hvert besøg hos hende bragte komfort og tillid til en fuld bedring. Mange tak for den højeste professionalisme, kærlighed til dit erhverv og mentale egenskaber, venligt hjerte, opmærksom holdning til patienter! Mange tak til anæstesiolog. Til min skam kan jeg ikke huske hendes navn. Sygeplejerskerne var også store. Alle på det højeste niveau. De behandlede patienter som en mor. Afdelingerne i klinikken er anstændige, 2-3 soveværelser. Afdelingerne har alt hvad du har brug for: et natbord, belysning ved sengen, en opkaldsknap til det medicinske personale, Wi-Fi, et køleskab, en køler med varmt og koldt vand, et badeværelse med toilet, håndvask og bruser. Maden er også god. Klinikken beskæftiger højt kvalificerede specialister, der kender alle de finesser, der er forbundet med deres arbejde. Jeg kan varmt anbefale det til alle. Jeg kunne godt lide alt meget. Mange tak og en dyb bue for dig for den højeste professionalisme, kærlighed til dit erhverv, mentale egenskaber og opmærksom holdning til patienter! Din patient, Vasily Dzhumiga.

Jeg vil udtrykke min dybe taknemmelighed til min behandlende læge Yulia Sergeevna Medkova! Og også til alle læger og sygeplejersker! Jeg blev behageligt chokeret over en sådan opmærksom holdning til patienterne i hele det medicinske personale! Jeg kom til klinikken med en forværring af kombinerede hæmorroider. Jeg udsatte besøg hos lægen i lang tid, selvmedicinerende. Som et resultat - en meget avanceret fase, og en operation var nødvendig. Yulia Sergeevna beroligede mig, forklarede alt i detaljer, alle stadier af behandlingen, fortsatte med at observere min tilstand selv efter udskrivning. Operationen var vanskelig, men meget vellykket! Takket være Yulia Sergeevna, glemte jeg min sygdom, der plagede mig i mange år. Patient Katarina P.

Efter behandling med en forværring af osteochondrose begyndte jeg at have alvorlige blodtryksproblemer. Efter konsultation med kardiolog Nadezhda Pavlovna Balakhonova, kandidat i medicinsk videnskab, læge på kardiologiafdelingen, besluttede jeg at gennemgå undersøgelse og behandling på dette hospital. Nadezhda Pavlovna rådede min mand, der også havde sundhedsmæssige problemer, at komme på konsultation. Jeg kan med tillid sige, at vi aldrig har haft en så grundig omfattende undersøgelse, selvom vi har en ret god afdelingsk polyklinik. Samtidig med undersøgelsen ordinerede Nadezhda Pavlovna straks behandling til mig. Som et resultat af, at jeg efter 10 dage var helt sund, kan jeg ikke sammenligne med den tilstand, hvor jeg kom ind på afdelingen. Professionalisme, opmærksom holdning til patienter, rettidig diagnose af Balakhonova N.P. reddede bogstaveligt talt min mands liv. Baseret på resultaterne af undersøgelsen blev han presserende sendt til det videnskabelige og praktiske center for interventions kardioangiologi (nu også en afdeling på Sechenov-universitetet), hvor han modtog to stenter (arteriel stenose nåede 90-95%). Mange tak til lægerne for deres hårde arbejde, for at pleje og redde vores liv. Dorokhova Elena Mikhailovna, Moskva.

Fra bunden af ​​mit hjerte udtrykker jeg min dybe taknemmelighed og taknemmelighed til min behandlende læge ved Institut for Koloproktologi og Minimalt invasiv kirurgi, kolorolog, kirurg Zhurkovsky Viktor Igorevich. Min vellykkede rehabilitering fandt sted under dit følsomme og opmærksomme tilsyn. Jeg vil udtrykke min ubegrænsede taknemmelighed til kirurgen, coloproctologist Petr Borisovich Tsugul, som opererede mig fremragende! En meget kompetent og erfaren specialist, en læge med store bogstaver. Tak, Petr Borisovich, for din opmærksomhed og professionalisme! Min taknemmelighed til anæstesiolog-resuscitator Vitaly Ivanovich Stamov. En meget kompetent og erfaren specialist. Jeg er meget glad for, at jeg endte på din klinik. Jeg vil også gerne udtrykke min taknemmelighed til hele teamet på Institut for Koloproktologi og Minimalt Invasiv Kirurgi på Klinisk Hospital nr. 2 for deres opmærksomme og venlige holdning til patienter. Afdelingen, ledet af Dr. Daniil Rafaelevich Markaryan, har en fremragende atmosfære, meget opmærksomme og effektive medarbejdere. Mange tak! Du er bedst! Jeg anbefaler alle med tarmproblemer at kontakte klinikken for koloproktologi og minimal invasiv kirurgi. De siger om sådanne mennesker: "Læger fra Gud"! Med dybeste respekt og taknemmelighed, din patient Vladimir Ivanovich Gorbunov, Moskva, oktober 2018.

Alle pårørende til min søster Olya udtrykker deres taknemmelighed og dybe taknemmelighed til lægerne på klinikken: Sergei Konstantinovich Efetov, Pavel Vladimirovich Pavlov, Viktor Sergeevich Kochetkov og alt det medicinske personale for at have udført en meget vanskelig operation for at fjerne tyktarmskræft. Mange tak til jer alle for jeres professionalisme, varme og pleje! Med venlig hilsen Sergey P.

I maj 2016 gik min mand til klinikken med en diagnose af kræft i den nedre ampullarektum. Undersøgt, havde en operation. En uge senere blev jeg udskrevet hjem. Sådan fodres, hvordan man lever med en kolostomi - al information er kun tilgængelig via Internettet. I september blev stomien lukket, min mand kom fra klinikken med en frygtelig forkølelse, kom næppe på fødderne. Og igen, ingen anbefalinger, ingen støtte. Indtil februar 2018 gennemgik jeg regelmæssigt kemoterapikurser, først var alt i orden, derefter begyndte forværringen. Jeg taler ikke engang om, hvor mange penge der blev brugt på behandling; Jeg siger kun, at vi ikke har modtaget en eneste kontrol for kemoterapi. Pengene blev simpelthen overført til lægen. På trods af at der regelmæssigt blev afholdt konsultationer med Efetovs læge, viste det sig at være meget vanskeligt at tale med ham: enten var han ikke der, så havde han ikke tid, så en hurtig samtale på flugt. Der er også et minimum af reaktion på hendes mands klager. Derfor er det ikke nødvendigt at tale om nogen akkompagnement af behandling, en internetkonsulent til alle lejligheder. Da den behandling, som der var nok penge til, stoppede med at hjælpe, blev vi simpelthen sparket ud og anbefalede at gå til en gratis klinik. I går begravede jeg min mand. Konklusion: sjæleløse læger, der kun er interesseret i penge.

Jeg skrev til klinikken. Administratoren ringede tilbage og sagde, da vi ikke er lokale, kan du sende undersøgelsesresultaterne til e-mail. adresse. Jeg modtog en besked i min postkasse om, at dokumenterne blev modtaget og udleveret til læger, svaret vil blive givet inden for 1-2 dage. Jeg ventede, den 4. dag, jeg ringede, sagde de, vent, lægerne er meget travlt. Der gik en uge, og intet svar kom. Vi kan sige, at dette var det sidste håb. Hvorfor berolige folk, hvis der ikke er nogen måde at svare på en appel til din klinik, selvom det er et afslag, skal en person alligevel vide dette for ikke at vente og ikke håbe.

Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed til de bemærkelsesværdige læger fra Institut for Koloproktologi: Nekoval V.M. og Irina Eduardovna for deres opmærksomhed og pleje af deres patienter. Mange tak for dit arbejde! Og også tak til alt det medicinske personale i Clinic of Coloproctology and Minimally Invasive Surgery opkaldt efter N. I. M. Sechenova!

Der er ingen sådan klinik i vores landsby, men sedimentet forblev. Første gang de lægger det ned, ordinerede krampeløsninger, men de hjalp ikke. Jeg kom for anden gang tusind kilometer væk. Vi har hverken sådanne hospitaler eller sådan udstyr, men de sparkede mig sådan. De ledte ikke efter årsagen til smerten. Så jeg har gået med en syg tarme i 1,5 år. Jeg ved bare ikke, hvor jeg skal hen.

Jeg er læge selv, men det skete lige så, at jeg begyndte på min sygdom. I Samara blev jeg straks sendt til strålebehandling. Men min Hb var lav, og jeg begyndte at lede efter andre muligheder. Heldigvis fandt jeg klinikstedet til coloproctology og minimalt invasiv kirurgi, den 5. juni tilmeldte jeg mig en konsultation med S. K. Efetov. Og igen var jeg heldig, fordi min sag blev undersøgt samme dag på oncoconsilium. Bedømmelse: operation er nødvendig. Den 13. juni gennemgik jeg en robotoperation. Professor P.V. Tsarkov selv og Efetov S.K. Den anden dag fik den behandlende kirurg V.M. Nekoval mig allerede til at rejse mig og bevæge mig mere. Men fra 18.06 rejste afdelingen på ferie. Jeg blev overført til afdelingen for onkoproktologi (leder Markaryan DR). Babadzhanyan Harutyun Radionovich blev den behandlende læge. Han er en ung, men tror jeg, meget lovende læge med en stor fremtid. Meget opmærksom og kompetent. Han besøgte mig flere gange om dagen, konstant indstillet på det positive. Og generelt har jeg aldrig mødt en sådan velvillig holdning til patienter i nogen medicinsk institution. Både læger og sygeplejersker er altid smilende, ikke et eneste hårdt ord. Jeg tror, ​​at det hele skyldes, at de simpelthen idoliserer deres leder, professor Tsarkov Petr Vladimirovich. Jeg vil gerne ønske alt klinisk personale, især professor P. Tsarkov, leder. afdelinger Efetov S.K., Markaryan D.R., Stasov V.I., kirurger Nekoval V.M., Babadzhanyan A.R., omklædningsrum m / s Lera, sundhed, lykke, velstand. Gud velsigne dig. Larisa S., Samara-regionen.

Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed til lægerne i Clinic of Coloproctology and Minimally Invasive Surgery of P.M. Sechenov: chef for klinikken Tsarkov P.V., hoved. afdeling Efetov S.K. og Tulina I.A., anæstesiolog Stamov V.I. For tre år siden havde jeg en vellykket laparoskopisk operation for at fjerne tumoren. Korrekt pleje og støtte fra klinikens medicinske personale blev leveret, og de korrekte anbefalinger blev tildelt. Jeg vil gerne udtrykke særlig tak til Sergei Konstantinovich Efetov som min behandlende læge. I tre år henviser jeg til ham for postoperativ overvågning af mit helbred. Han lytter altid nøje, giver de nødvendige anbefalinger, angiver, hvilke undersøgelser der skal forberedes til det næste besøg. Må Gud give dig helbred og hjælp til din vanskelige, men meget nødvendige og givende forretning.!

Jeg vil udtrykke min taknemmelighed og enorm taknemmelighed til den vidunderlige kirurg, professionel af høj klasse Sergey Konstantinovich Efetov, samt den fremragende anæstesiolog Vitaly Ivanovich Stamov for operationen udført den 04/23/2018. Nu har mit liv opnået en helt anden kvalitet, der er ingen konstante udmattende smerter. Clinic of Coloproctology and Minimally Invasive Surgery beskæftiger omsorgsfulde mennesker, hvilket er meget vigtigt for alle, der er i en vanskelig livssituation. Tak for din opmærksomhed, oprigtige holdning og anbefalinger til rehabilitering af den behandlende læge Shlomina Alexandra Mikhailovna. Mange tak for din hjælp til sygeplejersker Stesha, Vera, Lyudmila. Alt godt helbred og lykke. Med venlig hilsen Valentina Ivanovna Tulupova, Sochi.

Kære Sergey Konstantinovich Efetov! Jeg udtrykker min taknemmelighed til dig personligt og anæstesiologen Vitaly Ivanovich Stamov og hele teamet af Coloproctology and Minimally Invasive Surgery Clinic opkaldt efter V.I. Sechenov for høj professionalisme, fremragende udført og lettet min livsoperation og opmærksomme, oprigtige holdning. Takket være din indsats har klinikken en utrolig varm og venlig atmosfære og et fremragende team af fagfolk. En sådan strålende kirurg som dig er lægemidlets stolthed, ære og værdighed. Dit arbejde er altid en bedrift til gavn for os, dine patienter. Tak for dit vidunderlige professionelle arbejde, varme og tålmodighed. Vær sund og glad! Olesya K.

God dag! Jeg vil gerne give min feedback og udtrykke min taknemmelighed til de højt kvalificerede læger og ansatte i klinikken for koloproktologi og minimal invasiv kirurgi fra IM Sechenov Moskva State Medical University for deres professionelle og samvittighedsfulde holdning til patienter. Jeg vil gerne sige særlig tak til institutlederen, S. Efetov. og hendes læge Shlomina A.M. for deres opmærksomhed og kompetence. Efter at have kontaktet dem til konsultation blev der udført en kirurgisk operation så hurtigt som muligt, og en velvalgt behandling blev ordineret. Når alt kommer til alt er det vigtigste et positivt resultat, tak igen.!

Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed for at have udført en meget kompleks og tidskrævende operation til lægerne: hoved. afdeling til kirurgen Efetov S.K., den behandlende kirurg V.S.Kochetkov, til kirurgen V.M.Nekoval. Efter operationen var der ingen komplikationer, som en særlig tak for. Mange tak til Sergei Konstantinovich for det kompetente valg af behandling, du er en læge fra Gud og en super professionel, du har gyldne hænder og et stort hjerte. Og også tak til alt det medicinske personale og procedureplejersken Lyudochka. Du har klaret en meget vanskelig operation takket være din professionalisme, ønske om at hjælpe patienten og vigtigst af alt at helbrede ham! Tak for din følsomhed, opmærksomhed og din lydhørhed, når det var nødvendigt. Selv efter udskrivning fra hospitalet fortsætter vi med at ringe og konsultere, tak for at du viser opmærksomhed og lydhørhed over for dine patienter. Tak for det faktum, at du ikke er ligeglad med selv den nervøse, sommetider besat af deres eget tab, pårørende til patienterne. Jeg ønsker Dem alle god sundhed, styrke og tålmodighed på din svære vej.!

Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed til hele teamet i Coloproctology afdelingen for deres høje professionalisme, opmærksomme attitude, lydhørhed og pleje. Mange tak til Petr Borisovich for din opmærksomhed og råd, Maria Alexandrovna for at have udført ultralyddiagnostik, til alle sygeplejersker, sygeplejersker og kantinearbejdere for din oprigtige holdning. Jeg vil udtrykke min specielle taknemmelighed til den behandlende læge - Daria Dmitrievna, opmærksom, selvsikker, elsker sit job og til alt det medicinske personale, der deltog i operationen. Tak for dit hårde arbejde. Yuri.

Jeg vil udtrykke min dybe taknemmelighed og mange menneskelige tak til de professionelle læger: Efetov Sergey Konstantinovich, Shlomina Alexandra Mikhailovna, Serov Vitaly Ivanovich, Manuilova Yulia Alexandrovna, såvel som personalets midte- og juniorpersonale for at hjælpe min mor Sergeeva T.V. I januar 2018 lærte vi om en frygtelig diagnose - kræft i blindtarmen, i vores by, de påtog sig at operere, men med fjernelse af en kolostomi. Og jeg betragter det som en stor succes, at jeg fandt information om Clinic of Coloproctology and Minimally Invasive Surgery på N.N. Sechenova såvel som dette websted, hvor du kan læse anmeldelser (som hjalp mig med at beslutte at aftale), efterlod mine data, en halv time senere ringede de tilbage til mig og gjorde en aftale med S. K. Efetov, som fandt sted to dage senere. Den høflige og venlige holdning hjalp med at tro, at alt ville være i orden. Samme dag bestod de prøverne, gennemgik den nødvendige undersøgelse, lægerne udstedte dokumenterne for kontingentet og efter 10 dage havde moderen en operation. Før operationen blev min mor hjulpet til at klare sukker (hun har diabetes). Moms alder er 64 år, operationen var kompliceret, tumoren var stor, men den var succesrig, og hun er allerede hjemme, uden en tumor og uden en kolostomi, og føler sig godt. Takke. Tak, Sergey Konstantinovich, og dit team for deres professionalisme, høflige, velvillige, forståelige holdning til patienter, utrætteligt arbejde fra morgen til langt på aften, kompetente og dygtige handlinger. Med venlig hilsen Sergeeva Antonina.

Jeg vil skrive om det, jeg ved - Institut for Koloproktologi. På tre dage satte de mig på fødderne, i to uger glemte jeg næsten helt gamle sår (hæmorroider), bravo til lægen. Den behandlende læge Leontyev A.V. - generelt godt klaret, og en mester i hans håndværk, selvom jeg ved en tilfældighed af omstændigheder blev opereret af hovedet, ph.d., Markarian - dette er generelt i hans unge år en proff. Bare gode stipendiater, jeg vil ikke pålægge, men valget er dit. Bortset fra dem er alt det medicinske personale kompetent, tolerant og behagelig. Generelt hvad man skal sige. Tak alle sammen og dybe buer. Når man ser på dem ser det ud til, at der stadig findes medicin i Rusland, meget tak.

Jeg vil gerne først udtrykke min dybeste taknemmelighed til de professionelle inden for deres område, velvillige og lydhøre mennesker. Jeg gik til afdelingen med min mor, der er 80 år gammel. Fra bunden af ​​mit hjerte takker jeg Alexander Vladimirovich Leontyev, der helt fra begyndelsen af ​​vores besøg i klinikken ikke kun viste professionalisme og viden om hans forretning, men også følsomhed, opmærksomhed og tålmodighed over for en ældre person. Hele behandlingsplanen var klar og utvetydig. Enhver appel fra patienten blev hørt af lægen. Overraskende ses dette sjældent i klinikker, især hos dybt ældre patienter. Mange tak til Aigul Fanzirovna Afanasyeva, der smertefrit udførte den diagnostiske procedure, der skræmmede mange, så patienten ikke engang følte smerter. Frygten var forgæves. Alt det medicinske personale på klinikken er meget opmærksomme, rolige og venlige. Uden tvivl er dette fortjenesten ved klinikens ledelse. Der er ikke engang nok ord til at udtrykke al taknemlighed. Lav bue for dig!

I marts 2017 blev jeg opereret af Tsarkov Peter Vladimirovich og Leontiev Alexander Vladimirovich. Diagnose - sigmoid tyktarmskræft T3NOMO trin III. Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed til Tsarkov Petr Vladimirovich for at have samlet et team af ægte fagfolk, der kæmper for vores liv 24 timer i døgnet. Den operation, som jeg gennemgik, varede i otte timer. Læge Leontyev Alexander Vladimirovich forlod klinikken meget sent, men tidligt om morgenen var han allerede på sin stilling. Hele klinikens team er fagfolk, der gør deres arbejde med sjæl. Her fortjener enhver læge titlen Helt fra Rusland, og det er en skam, at vores regering ikke ser dette. I 2018 ønsker jeg dig kære læger, som gav mig yderligere liv, helbred og måske alt er fint i dine familier, og at der er færre seriøse patienter, og at du har mulighed for at hvile. Med stor respekt Valentina Pavlovna Ovchinnikova.

I oktober 2017 konsulterede vi klinikken for coloproctology og minimalt invasiv kirurgi af P.M. IM Sechenov om spørgsmålet om stomi-rekonstruktionskirurgi hos vores mor, LA Makerova. Vi er meget tilfredse med, at vi har valgt denne klinik. Hver konsultation med klinikens læger og venlige støtteord fra klinikens medicinske personale giver tillid til et positivt resultat og tilføjer moralsk styrke, hvilket er så nødvendigt i kampen mod denne alvorlige sygdom. Vores hele familie udtrykker sin dybe taknemmelighed til de vidunderlige specialister inden for deres område, der redder patienter hver dag, onkologen, læge i medicinske videnskaber, professor Tsarkov Petr Vladimirovich, coloproctologist Markaryan Daniil Rafaelevich, coloproctologist Shlyk Daria Dmitrievna og alt det omsorgsfulde personale i klinikken!

Mange tak til hele teamet fra Institut for Onkokoloproktologi, nemlig P. V. Tsar'kov, I. A. Tulina, V. I. Stamov, P. B. Tsugula for operationen og et positivt resultat. Og også min tak til alle sygeplejersker på intensivafdelingen og på vagt. Alt personalet er meget høfligt, de arbejder som bier, og lægerne ser generelt ud til at bo på afdelingen. Klokken er 21:00, de er stadig på arbejde, klokken er 07:00, de er allerede på arbejde, hvornår hviler de? takke!

Besøget på klinikken efterlod en ubehagelig eftersmag og en følelse af spildt tid og penge. Jeg modtog ikke ordentlig rådgivning og anbefalinger, men ved de indledende og gentagne besøg følte jeg en personlig modvilje fra lægen, hvis årsag jeg ikke kunne bestemme, ligegyldighed, irritation. Intet bliver behandlet der, de tilbyder straks en operation. Hvis du ikke ønsker en operation, er du fri.

Meget god holdning til alle patienter på alle ansatte, renlighed i afdelingerne, professionalisme i deres forretning. Jeg vil gerne takke hele afdelingen for coloproctology og minimalt invasiv kirurgi. Faktisk arbejder de bedste læger i Rusland her, fagfolk med store bogstaver. Jeg havde en kompleks operation, og den blev udført personligt af afdelingslederen, Alexander Yuryevich Kravchenko. Jeg vil gerne sige om denne person separat - han er en rigtig professionel, der elsker sit job og lever af sit arbejde. Jeg var i klinikken i over en uge og så Alexander Yuryevich på arbejde fra kl. 7 til sent på aftenen. Hvis du falder i hans hænder, behøver du ikke at bekymre dig: selvom der er 1% til succes, vil Kravchenko udgøre 100% af denne procentdel. Jeg har ikke hørt et eneste negativt svar om denne person. Jeg har ekstremt positive anmeldelser og er baseret på min egen erfaring. Jeg er lidt overrasket over, at der er så få anmeldelser om denne klinik og dens personale. Dette er forkert og afspejler ikke virkeligheden. Selv har jeg aldrig skrevet anmeldelser før, men i dette tilfælde skriver jeg for at fortælle om alt det, jeg gik igennem og så med mine egne øjne! Mange tak til alt personale på klinikken og en dyb bue til Alexander Yuryevich personligt! Dette er en læge fra Gud, og Gud giver ham helbred og alt det bedste!

Jeg vil udtrykke min dybe taknemmelighed til hele teamet af coloproctology (7. sal), især efter min mening den bedste kirurg og institutleder Kravchenko Alexander Yuryevich. Denne mand redder virkelig liv!

Jeg vil virkelig bemærke professionaliteten hos hele klinikpersonalet, lægeres og især sygeplejerskeres reaktionsevne. Jeg er glad for, at jeg i mit liv på en vanskelig fase for mig mødte så mange gode mennesker, der er forenet med et mål - at hjælpe mennesker! Mange tak!